Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Stopajda sona gelindi, işlem vergisi yok PDF Yazdır e-Posta
18 Mart 2010

Şimşek, yatırımcıların beklediği stopaj düzenlemesinde finansal istikrarı ön planda tutacaklarını söyledi. Şimşek “Düzenleme birkaç haftaya çıkar. İşlem Vergisi’ni içermeyecek” dedi

Maliye Bakanı Şimşek, stopajla ilgili yeni düzenlemenin birkaç haftaya çıkacağını ve işlem vergisini içermeyeceğini söyledi. CEO Club Toplantısı’nda konuşan Bakan Şimşek “Stopajla ilgili düzenlemede makro ve finansal istikrarı ön planda tutacağız, o şekilde düzenleme yapacağız” dedi. Şimşek, Mali Kural’a yönelik taslağın da son şeklini almak üzere olduğunu belirterek “İnşallah bu yılın ilk yarısında Meclis’e göndereceğiz” dedi.

Şimşek daha sonra HTBloomberg televizyon kanalında katıldığı programda ise stopaj konusundaki spekülasyonları eleştirerek “Piyasayı etkileyen bir husus olduğundan bu tür yorumlardan imtina ettim” dedi. Maliye Bakanı Şimşek yeni vergi olup olmayacağı konusunda bir soru üzerine de “Şu an itibariyle gündemimizde ne vergilerde indirim var, ne vergilerde yükseltme söz konusu, ne de yeni vergiler söz konusu” açıklaması yaptı. 

2010’a çok iyi başlangıç yaptık


Bakan Şimşek, Türkiye’nin 2010’a çok iyi başlangıç yaptığını belirterek “Bu sene de hedefleri çok rahat aşacağımızı düşünüyorum” dedi. Dünyanın krizden, politika yapıcıları, para ve maliye politikaları, politikacılar sayesinde global bir daralmaya yakalanmadan çıkışa geçtiğini de belirten Şimşek “Ben temkinli bir iyimserliğe sahibim. Objektif bakılırsa Türkiye krizi iyi atlattı, stress testinden başarıyla geçti” diye konuştu.

Mükellefe 10.5 milyar ceza

Maliye’nin 2009 yılı vergi inceleme sonuçlarına göre vergi ziyaı cezası miktarı ise 10.6 milyar oldu. Verilere göre vatandaşın Maliye’den gizlediği gelir ise 97 milyar lirayı buldu. 2009 yılı vergi denetimi sonuçları şöyle:

• İncelenen mükellef sayısı: 48 bin 157.

• Düzenlenen rapor sayısı: 90 bin 399.

• Bildirilen matrah farkı: 130.2 milyar TL

• Bulunan matrah farkı: 97.9 milyar TL

• Tarh edilecek vergi: 7.5 milyar TL

• Usulsüzlük cezası: 499 milyon TL.

• Vergi ziyaı cezası: 10.6 milyar TL.

http://www.stargazete.com/ekonomi/stopajda-sona-gelindi-isle...