Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Emeklilerin prim borcuna af talebi PDF Yazdır e-Posta
08 Mart 2010

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), emeklilerin sosyal güvenlik destek prim borçları ve faizlerinin affını istedi.

Emeklilerin
prim borcuna af talebi


Dernek Genel Başkanı Kazım Ergün, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e bir mektup gönderdi.

Sosyal Güvenlik Destek Primi nedeniyle mağduriyet yaşayan binlerce emeklinin haciz tehdidiyle karşı karşıya kaldığına dikkati çeken Ergün, mektubunda şunları kaydetti:

''Vergi ve prim borçlarıyla ilgili yeniden yapılandırma çalışması konusunda talimat verdiğinizi basın-yayın kuruluşlarından öğrenmiş bulunmaktayız.

Emekli olduktan sonra çalıştıkları için Sosyal Güvenlik Destek Primi ödeyen binlerce emeklimiz bulunmaktadır. Bu emeklilerimizden bir kısmı konuyu tam anlamıyla bilmedikleri için cezai duruma düşmüşler ve bu konuda Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından takibata maruz kalmışlardır. Birikmiş yüksek miktarlardaki primleri emeklilerimizin mevcut gelirleriyle ödeyebilmeleri mümkün gözükmemektedir.

Bu nedenle, yeniden yapılandırma çalışmaları çerçevesinde, binlerce emeklimizi ilgilendiren Sosyal Güvenlik Destek Primi borçlarının ve faizlerinin affı veya uygun şartlarda yeniden yapılandırılması hususunda gereğinin yapılmasını saygılarımızla arz ederiz.''

AA