Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
2012'den itibaren belgesiz inşaatçı çalıştırmaya son! PDF Yazdır e-Posta
20 Şubat 2010

2012 yılı itibariyle inşaatlarda belgesiz ve sertifikasız eleman çalıştırmaya son vereceklerini belirten Bayındırlık Bakanı Demir, 'Böylece özel sektörden daire alan vatandaşların bu alanlardaki mağduriyetlerini yüzde 100'e yakın oranda giderilmiş olacak' dedi

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, 'İmar Kanundaki düzenlemeyle, 2012'den itibaren inşaatlarda belgesiz ve sertifikasız eleman çalıştırmaya son veriyoruz' dedi. Demir, İller Bankası Adana Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, hizmet binasındaki tüm servisleri gezerken, Bölge Müdürü Hüseyin Sönmezler'den bölgede bankanın kredileriyle yapılan çalışmalarla ilgili sunum eşliğinde bilgi aldı.

MAĞDURİYETLER GİDERİLİR


Bakanlık faaliyet alanlarıyla ilgili önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Demir, 'İmar Kanunundaki düzenlemeyle, 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren inşaatlarda belgesiz ve sertifikasız eleman ve işçi çalıştırılmasına son veriyoruz. Artık, belgesi olmayanlar tesisat yapım işleri, fayans ve boya gibi işler yapamayacak. Bu uygulamaya geçtikten sonra, özel sektörden daire alan vatandaşların bu alanlardaki mağduriyetlerini yüzde 100'e yakın oranda gidermiş olacağız. Hedefimiz bu" açıklamasında bulundu.

ÇARPIK KENTLEŞME BİTECEK

Çarpık kentleşmeye neden olan kaçak yapılaşmanın önüne geçeceklerini kaydeden Demir, 'ruhsatsız inşaat ve ruhsat dışı zemin genişletme, ilave yükseltme gibi konuların tamamen gündemden çıkacağını' kaydetti.

e-HİZMETİ YAYACAĞIZ

Demir, Adana'da bakanlığa bağlı kuruluşlarda fiziki mekanların çok iyi olduğunu gözlemlediğini belirterek, 'Verilen hizmet iyi ve vatandaş büyük oranda memnun. Yüzde 90 oranında elektronik ortama geçilmiş durumda. 2010 yılı sonuna kadar bunu tüm Türkiye'ye yayacağız' dedi.

Tapu daireleri eleştirileri hak etmiyor


Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Adana'da Tapu Sicil ve Kadastro Müdürlüklerini gezdi. Demir, 'Tapu daireleri hak etmediği eleştiriler alıyor ama herşey yerinde ve zamanında işliyor. Gördüğünüz gibi hiçbir sorun yaşanmıyor' dedi. Mustafa Demir, Emine Polat adlı kadına 5 lira verdi.

http://yenisafak.com.tr/Ekonomi/?t=20.02.2010&i=242605