Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Danıştay 4C'yi iptar ederse işçiler işsiz kalır PDF Yazdır e-Posta
12 Şubat 2010

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, işçi ve memur konfederasyonlarının 4/C uygulamasının iptali için Danıştay'da dava açmasıyla ilgili bir değerlendirme yaptı.

Dinçer, 4/C iptal edilirse TEKEL işçilerinin işsiz kalacağını söyledi.

Bir dizi açılış ve inceleme için Denizli'ye gelen Bakan Dinçer, belediyeyi ziyaretinde gazetecilerin 4/C davasıyla ilgili sorusunu da cevaplandırdı. Dinçer, "4/C'yi iptal kararı aldırırlarsa bunun neticesi ne olur? İşçilerimiz işsiz kalır. Tavsiye kararı alındı, tasfiye işlemi bitti. İşlem bittikten sonra, '4/C alamazsınız' diye bir karar çıkarsa işçilerimiz işsiz kalır." dedi.

Bakan Ömer Dinçer, işçi ve memur konfederasyonlarının eylem kararlarıyla ilgili olarak da şunları kaydetti: "Eylemi yapacak arkadaşlara. Hâlâ sağduyu davetinde bulunuyorum. Kendi sağlıklarını ve güvenliklerini tehlikeye atmasınlar. Onlara tüm dünyada kriz varken iş teklif ettik, bunu değerlendirsinler."

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=951006&title=da...