Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Futbolcu İş Kanununa girecek sendikalaşma yolu açılacak (03.11.2007) PDF Yazdır e-Posta
03 Kasım 2007
Profesyonel sporcuların sosyal güvenceye kavuşturulmaları ve iş akitlerinin bir esasa dayandırılması için çalıştıklarını belirten Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, "Profesyonel sporcular İş Kanununa tabi değiller. Bu yüzden sosyal güvenceleri ve sendikal hakları yok. Biz profesyonel sporcularımızın sosyal güvenceye kavuşmasını, iş akitlerinin bir esasa dayanmasını istiyoruz" dedi.

DEVLET Bakanı Murat Başesgioğlu, profesyonel sporcuların sosyal güvenceye kavuşturulmaları ve iş akitlerinin bir esasa dayandırılmasını istediklerini belirterek, "Sporun ve sporcuların vergilendirilmesiyle ilgili yasal eksiklikleri giderecek çalışma yapıyoruz" dedi. Başesgioğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Devlet Personel Başkanlığının 2008 yılı bütçelerinin sunumunu yaptı.

SPOR KULÜPLERİ ZORDA: Spor kulüplerinin de zor durumda olduğuna işaret eden Başesgioğlu, bir çok kulübün kayyıma devredildiğini söyledi. Kulüpleri rahatlamak için yeni bir sponsorluk uygulaması başlatmayı planladıklarını anlatan Başesgioğlu, "Sporun ve sporcunun vergilendirilmesiyle ilgili yasal eksiklikleri giderecek bir çalışma yapıyoruz" dedi. Devlet Bakanı Başesgioğlu, sporcuların sosyal güvenceye kavuşturulmasını istediklerini bildirerek, "Profesyonel sporcular İş Kanununa tabi değiller. Bu yüzden sosyal güvenceleri ve sendikal hakları yok. Biz profesyonel sporcularımızın sosyal güvenceye kavuşturulmasını ve iş akitlerinin bir esasa dayandırılmasını istiyoruz" diye konuştu.

DERNEKLER KANUNU: Futbol kulüplerinin Dernekler Kanunu ile yönetildiğini hatırlatan Başesgioğlu, bu durumun kulüplerin yönetilmesini zorlaştırdığını, bunun için de yeni bir yasal düzenlemeye ihtiyaç bulunduğunu söyledi. Başesgioğlu, tribünlerde şiddetin önlenmesi için yeni çalışmalar yürüttüklerini de ifade ederek, tribünlerin, anarşinin olmadığı, insanların birbirini kucakladığı yer olmasını amaçladıklarını kaydetti. 10 milyon lisanslı sporcuya ulaşmayı hedeflediklerini anlatan Murat Başesgioğlu, Türkiye’deki lisanslı sporcu sayısının 1 milyon 976 bin 244’e çıkarıldığını bildirdi.

SPONSORLUK DESTEĞİ: Sponsorluk yasasının da meyvelerini vermeye başladığını belirten Murat Başesgioğlu, spora yapılan sponsorluk desteğinin 1 milyar YTL’ye ulaştığını, Spor-Toto Teşkilatının, son 3 yılda Spor Toto ve İddaa oyunlarından 4 milyar 921 milyon 372 bin 101 YTL hasılat elde ettiğini açıkladı.

PERSONEL BAŞKANLIĞI: Devlet Bakanı Başesgioğlu, Devlet Personel Başkanlığı hakkında bilgi verirken de yaklaşık 2 milyon 300 bin memura hizmet verildiğini bildirdi. Başkanlığın 2007 yılında 45 kanun tasarısı ve teklifi, 12 tüzük tasarısı ve 137 yönetmelik tasarısı hakkında görüş bildirdiğini anlatan Başesgioğlu, 350 özürlünün de 37 kamu kurum ve kuruluşunda devlet memuru olarak işe alındığını söyledi. Özelleştirme nedeniyle işsiz kalabilecek personelin mağduriyetine engel olunduğunu bildiren Başesgioğlu, özelleştirme nedeniyle bu yıl içinde 55 bin 611 personelin diğer kamu kurum ve kuruluşlarına naklediklerini anımsattı. Bakan Başesgioğlu, kamu personel rejimi ile ilgili kanun tasarısı çalışmalarının devam ettiğini de belirterek, kamu personeli arasındaki ücret adaletsizliğini gidereceklerini sözlerine ekledi.

 

 

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/7614460.asp?gid=196&sz=71223