Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Zuladaki para dış borca kullanıldı PDF Yazdır e-Posta
06 Şubat 2010

Türkiye Katılım Bankaları Birliği Genel Sekreteri Akyüz: 'Zuladaki paralar' dış borç ödemesinde kullanıldı. Özel sektör için ödenemez denilen 190 milyar dolarlık dış borç bu şekilde çevrildi

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Halil Tunalı ABD'nin karşılıksız para basmasının krizi derinleştirdiğini anlattı. Dünya rezervinin yüzde 60'ının dolar olduğuna değinen Tunalı, iktisadi dengelerdeki hassasiyete dikkat çekti.

Başbakan Erdoğan tarafından gündeme getirilen ve tartışmalara neden olan 'Zuladaki paralar'ın varlığı fiilen kabul edilmeye başlandı. Özel sektörün 190 milyar dolarlık borcu için 2009'da ödenemez dendiğini, ancak bunun problemsiz çevrildiğini belirten Türkiye Katılım Bankaları Birliği Genel Sekreteri Osman Akyüz, 'Zuladaki paralar'a işaret ederek, "Bunu başka türlü açıklamak mümkün değil" dedi.

'KAYITDIŞI GÜCÜMÜZ'ÜN ETKİSİYLE

İktisadî Girişim ve İş Ahlâkı Derneği tarafından Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Türkiye Ekonomisi ve 2010'dan Beklentiler" konulu panelde konuşan Akyüz, "Kayıtdışı ekonomi, Türkiye'nin gerçek ekonomik gücünü yansıtıyor. Krizden çıkışta bu güçten yararlandık. Türkiye'nin refahında bunun payı da var" dedi.

Yenişafak