Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
687 KANUN NUMARALI PRİM TEŞVİKİNDE SİGORTALILARIN ORTALAMA SİGORTALI SAYISINA İLAVE OLUP OLMADIKLARININ CARİ AYDA KONTROLÜNE İLİŞKİN PROGRAM İŞLETİME AÇILDI PDF Yazdır e-Posta
24 Mart 2017

Image

687 kanun numaralı prim teşvikinde bildirimi yapılacak sigortalıların 2016-Aralık dönemindeki sigortalı sayısına, bu dönemde bildirim olmaması halinde ise 2016 yılındaki ortalama sigortalı sayısına ilave olmaları şartı aranmaktadır.
Bu çerçevede, cari dönemde teşvik kapsamındaki sigortalıların ortalama sigortalı sayısına ilave olup olmadıklarının bildirge verme süresi sona ermeden kontrol edilebilmesine proğram işletime açılmıştır.

Bilindiği gibi, istihdamı desteklemek amacıyla 687 No’lu Kanun Hükmünde Kararname ile 4447 sayılı İşsizlik Sigortasına Geçici 17. Madde eklenmiş, Sosyal Güvenlik Kurumu da daha önce yayımlamış olduğu 2017/10 sayılı Genelge ile söz konusu teşvikin uygulama usul ve esaslarını açıklamıştır.

Söz konusu teşvikten faydalandırılacak sigortalılar açısından diğer şartların yanında 2016 Aralık dönemine, bu dönemde bildirim olmaması halinde ise 2016 yılındaki ortalama sigortalı sayısına ilave olarak istihdam ediliyor olmaları şartı aranmaktadır.

SGK yayımladığı duyuru ile söz konusu teşvikten faydalanmak isteyen işverenler için yersiz yararlanmanın önüne geçmek amacıyla e-Bildirge programı üzerinde yer alan “Teşviklerden Yersiz Yararlanılmış Dönemler” linkinden “Cari Dönemler” menüsü seçilmek suretiyle sigortalıların ilave istihdam şartını sağlayıp sağlamadıklarının cari ayda kontrolünün yapılabileceği açıklamıştır.

İşverenler, söz konusu menü aracılığı ile teşvikten faydalanamayacağını tespit ettikleri sigortalılar için bildirge süresi sona ermeden başka bir belge türü seçerek bildirimde bulunabileceklerdir. pwc

Söz konusu duyuruya aşağıdaki bağlantı aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.