Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
YÖNETIM KURULU KARAR DEFTERININ KAPANIŞ VEYA ARA TASDIKI İÇIN SON GÜN 31 OCAK 2017 PDF Yazdır e-Posta
23 Ocak 2017

Image

Yönetim kurulu karar defteri, anonim şirketlerde yönetim kurulunun, sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerde yöneticinin veya yöneticilerin şirket yönetimi ile ilgili olarak aldığı kararların yazılacağı defterdir.

 

Anonim şirketlerde yönetim kurulu karar defteri kapanış tasdikine tabi  tutulmuştur.  6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunun 64/3 maddesi gereğince, yönetim kurulu karar defterinin kapanış tasdiki, tasdiki izleyen faaliyet döneminin birinci ayının sonuna kadar notere yaptırılmalıdır.

 

Ayrıca, Ticari Defterlere İlişkin Tebliğ’de bu defterin yeterli sayfa kalması halinde yeni hesap döneminin ilk ayı içerisinde onay yenilemek suretiyle kullanılmaya devam edilebileceği belirtilmiştir.

 

Yönetim kurulu karar defterinin kapanış tasdikinin süresi içerisinde yaptırılmaması halinde, tasdiki yaptırmayanlar TTK’ nın 562’nci maddesine göre idari para cezası ile cezalandırılırlar. Yeniden değerleme oranına göre her yıl artırılan bu ceza, 2017 yılı için 5.408 TL olarak belirlenmiştir. YÖNTEM YMM


Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.