Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
İnşaat İşinde Çalıştırılacak Suriyeli İşçi İçin Çalışma İzni Gerekiyor mu? PDF Yazdır e-Posta
29 Mayıs 2016

Image

Ülkemizde geçici koruma altında bulunan yabancıların (Örneğin Suriyeli ve Iraklıların) çalışma hayatına yasal bir biçimde katılması, 15 Ocak 2016 tarih ve 29594 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Geçici Koruma Sağlanan Yabancıların Çalışma İzinlerine Dair Yönetmelik” ile düzenlenmiştir. Bu Yönetmelik ile ülkemizde geçici koruma sağlanan yabancılara; mevsimlik tarım ve hayvancılık işlerinde Valiliklere (Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine) başvurarak yararlanabilecekleri muafiyet kapsamında, diğer tüm işlerde ise e-Devlet Kapısı üzerinden yabancıyı çalıştıracak işveren tarafından doğrudan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yapılacak başvuruyla çalışma izni alarak yasal olarak çalışma imkânı tanınmaktadır. Bu kapsamda, e-Devlet Kapısı üzerinden (www.turkiye.gov.tr veya www.calismaizni.gov.tr) Geçici Koruma Sağlanan Yabancıların Çalışma İzinleri Modülü erişime açılmıştır.

Buna göre, geçici koruma sağlanan yabancılar, çalışma izni olmaksızın Türkiye’de çalışamaz veya çalıştırılamazlar. Çalışma izni olmaksızın çalışan geçici koruma sağlanan yabancılar ile bunları çalıştıranlar hakkında 4817 sayılı Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanun’un ilgili hükümleri uygulanır.

Çalışma iznine başvurulan işyerinde çalışan geçici koruma sağlanan yabancı sayısı, işyerinde çalışan Türk vatandaşı sayısının yüzde 10’unu geçemez. Toplam çalışan sayısı 10’dan az olan işyerlerinde, en fazla 1 geçici koruma sağlanan yabancının çalışmasına izin verilebilir.

Mevsimlik tarım veya hayvancılık işlerinde çalışacak geçici koruma sağlanan yabancılar ise çalışma izni muafiyeti kapsamında olup, çalışma izni muafiyeti başvuruları, geçici koruma sağlanan il valiliğine yapılır/Yaklaşım


Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.