Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Dâhilde İşleme Rejiminin Resen Kapatılması PDF Yazdır e-Posta
13 Nisan 2016

Image

13.04.2016 tarih ve 29683 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan 2016/8698 sayılı Karar ile Dahilde İşleme Rejimi Kararı'nda değişiklik yapılmıştır.

 

Söz konusu yeni düzenleme uyarınca;

  • Dâhilde İşleme Rejiminden yararlanan şirketlerin taahhütlerini kapatabilmeleri için gerekli bilgi ve belgeleri Bölge Müdürlüğü’ne/Gümrük İdaresi'ne sunmaları, bu belgelerin sunulmaması durumunda, rejimin kapatılmasında mevcut bilgi ve belgelerin esas alınacağı belirtilmiştir.
  • Dâhilde İşleme Rejiminde resen belge kapatma uygulamasına son verilmiştir.
  • Düzenlemenin yürürlüğe girdiği 13.04.2016 tarihinden önce, dâhilde işleme rejimi süresi içerisinde taahhüdü kapatma müracaatı yapmadığı için resen kapatılan belge sahibi şirketlerin, 3 ay içerisinde Bölge Müdürlüklerine başvurmaları durumunda, gerekli şartlar sağlandığı takdirde, resen kapatmanın tekrar gözden geçirileceği ve İhracat Genel Müdürlüğü tarafından uygun görülmesi durumunda resen kapatmanın iptal edileceği düzenlenmiştir.
  • Resen kapatma işleminin geri alınmasından önce kısmen ya da tamamıyla tahsil edilen vergiler belge sahibine iade edilmeyecektir.
  • Karar’ın yürürlük tarihinden önce düzenlenen ve resen kapatılan belgeleri sebebiyle indirimli teminattan faydalanamayan belge sahibi şirketlerin indirimli teminat uygulamasına ilişkin diğer hükümler saklı kalmak kaydıyla, indirimli teminattan faydalanmaya devam edebilecekleri belirtilmiştir.

 

Karar hükümleri Ekonomi Bakanınca yürütülecek olup, yayımı tarihinde (13.04.2016) yürürlüğe girer. KPMG

 

Söz konusu Karar'ı bültenimiz ekinde bulabilirsiniz.

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.