Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
‘Yazarkasa değişimi ertelensin' PDF Yazdır e-Posta
19 Ekim 2015

Image

Yeni nesil yazarkasa kullanılması zorunluluğunun 1 Ocak 2016'da başlayacağını belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Uygulama 1 Ocak 2017 tarihine kadar ertelenmelidir.” dedi.

Yazarkasa kullanan yaklaşık 2 milyon işyerinde en az 1,5 milyon yazarkasa ve POS cihazının 2 ay içinde değişmesi gerektiğini ifade eden Palandöken, “Yeni nesil yazarkasaların fiyatları 1.400 TL ile 5 bin TL arasında değişiyor. Bu da 2 ay içinde toplamda en az 2,5 milyar liralık bir bedel ödeneceğini gösteriyor. Dolayısıyla esnaf bu değişime henüz hazır değil.” şeklinde konuştu. Ekonomideki belirsizlikler ve terör olayları sebebiyle esnafın kepenk kapattığına, ayrıca dolar kuru yüzünden elektronik fiyatların arttığına işaret eden Palandöken, yazarkasa değişimi için şartların uygun olmadığını kaydetti.

http://www.zaman.com.tr/ekonomi_yazarkasa-degisimi-ertelensin_2322693.html


Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.