Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Sakatlık istisnasından faydalanılarak alınan aracın iadesi halinde kanunda öngörülen süre dolmaksızın istisna kapsamında yeniden araç iktisap edilip edilemeyeceği hk. PDF Yazdır e-Posta
20 Nisan 2011

  

T.C.

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

DİYARBAKIR VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

Mükellef Hizmetleri Grup Müdürlüğü

 

 

 

Sayı

:

B.07.1.GİB.4.21.15.01-ötv-2010-37-5

20/04/2011

Konu

:

özel tertibatlı aracın arızalı olması nedeniyle yeni alınan aracın ötv istisnasından faydalanıp faydalanmadığı

 

         

 

İlgide kayıtlı  dilekçeniz ve eklerinin incelenmesinden, firmanızca düzenlenen ..... tarih ve ..... sıra numaralı fatura ile ........tarafından ÖTV Kanununun 7 nci maddesinin (2) numaralı bendinde belirtilen istisna kapsamında iktisap edilen araçta ortaya çıkan teknik problemler nedeniyle ortaya çıkan ihtilaf üzerine ayıplı aracın yenisiyle değiştirilmesi, araç bedelinin iadesi veya ayıp oranında indirim yapılması talebiyle ...... A.Ş. aleyhine ..... tarihinde (tüketici mahkemesi sıfatıyla) Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açıldığı, bunun üzerine, davacı ile davalı satıcı tarafından imzalanan ..... tarihli protokolle aracın yeni bir araçla değiştirilmesi kayıt altına alınarak sulh yoluna gidildiği ve davacı tarafından davadan feragat edildiğine dair dilekçenin Asliye Hukuk Mahkemesine verildiği, bu kapsamda ..... tarih ve ..... sıra numaralı fatura ile .......'ya yeni bir araç teslim edildiği, bu nedenle aynı kişiye beş yılda ikinci kez Kanunun 7 nci maddesinin (2) numaralı bendinde belirtilen istisna kapsamında araç teslim eden firmanız adına ...... tarih ve ...... seri sıra no.lu vergi/ceza ihbarnamesi ile ÖTV tarhiyatı yapılarak vergi ziyaı cezası kesildiği anlaşılmıştır.

4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun 7 nci maddesinin (2) numaralı bendinin (a) ve (b) alt bentleri ile Kanuna ekli (II) sayılı listede yer alan kayıt ve tescile tabi mallardan; 87.03 (motor silindir hacmi 1.600 cm³'ü aşanlar hariç), 87.04 (motor silindir hacmi 2.800 cm³'ü aşanlar hariç) ve 87.11 G.T.İ.P. numaralarında yer alanların, sakatlık dereceleri %90 veya daha fazla olan malul ve engelliler ile bizzat kullanmak amacıyla sakatlığına uygun hareket ettirici özel tertibat yaptıran malul ve engelliler tarafından beş yılda bir defaya mahsus olmak üzere ilk iktisabı ÖTV'den istisna edilmiştir. Aynı bent hükmünün (c) alt bendi ile söz konusu maddenin (2) numaralı bendinin ilk iki alt bendinde belirtilen malûl ve engelliler tarafından bu malların ilk iktisabından sonra deprem, heyelan, sel, yangın veya kaza sonucu kullanılamaz hale gelmesi nedeniyle hurdaya çıkarılmasında, bu G.T.İ.P. numaralarında yer alan malları hurdaya çıkaran malûl ve engelliler tarafından, beş yılda bir defaya mahsus olmak üzere ilk iktisabı da ÖTV'den istisna edilmiştir.

Öte yandan aynı Kanunun 15/1 inci maddesine göre, Kanuna ekli (II) sayılı listedeki araçlardan kayıt ve tescile tabi olanların kayıt ve tescil edildikten sonra iade edilmesi halinde, beyan edilen ÖTV'nin düzeltilebilmesi için, bu iadenin 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun hükümlerine göre yapılmış olması gerekmektedir.

Konuyla ilgili olarak, 1 Seri No.lu ÖTV Genel Tebliğinin 14 Seri No.lu ÖTV Genel Tebliği ile değişik "Kayıt ve Tescilden Sonra Düzeltme" başlıklı 15.1.1.2 bölümünde;

"4077 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinde; ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda ya da reklam ve ilanlarında yer alan veya satıcı tarafından bildirilen veya standardında veya teknik düzenlemesinde tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da tahsis veya kullanım amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikleri içeren malların ayıplı mal kabul edileceği belirtilmiştir. Bu hükme göre tüketici, malın teslim tarihinden itibaren otuz gün içerisinde ayıbı satıcıya bildirmekle yükümlü olup, bu durumda, bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme, malın ayıpsız misliyle değiştirilmesi veya ayıp oranında bedel indirimi ya da ücretsiz onarım isteme haklarına sahip bulunmaktadır. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür. Bu madde ile ayıba karşı sorumlu tutulanlar, ayıba karşı daha uzun süre sorumluluk üstlenmemişlerse, ayıplı maldan sorumluluk, ayıp daha sonra ortaya çıkmış olsa bile malın tüketiciye teslim tarihinden itibaren iki yıllık zamanaşımına tabiidir.

İlk iktisabı yapılarak kayıt ve tescil ettirilen aracın, 4077 sayılı Kanunun bahsi geçen hükümleri kapsamında iade edilmesi konusunda satıcı ile alıcının kendi aralarında sulh olmaları halinde, bu durum, taraflar arasında düzenlenecek ayrıntılı bir tutanak veya sözleşme ile tevsik edilmek şartıyla ÖTV Kanununun 15 inci maddesinin 1 numaralı fıkrası kapsamında düzeltme işlemi yapılabilecektir. Söz konusu tutanak/sözleşmede iade gerekçesinin açıkça belirtilmesi, iadenin garanti süresi içinde meydana gelen arıza veya arızalar nedeniyle veya tamir için gereken iş gününün aşılması ya da aracın tamir edilemez olduğunun tespitinden dolayı istenmesi halinde, buna ilişkin teknik raporların da söz konusu tutanak/sözleşmeye eklenmesi gerekmektedir."

açıklamalarına yer verilmektedir.

İlgide kayıtlı yazınız ekinde yer alan ..... A.Ş. tarafından firmanıza verilen ..... tarih ve ..... referans no.lu yazıda; ........'ya ../../2005 tarihinde satılan aracın ayıplı olduğu iddiasıyla ../../2009 tarihinde aleyhlerinde .....Asliye Hukuk Mahkemesinde ..... Esas dosya sayısı ile dava açıldığı, yargılamanın uzun sürebileceği düşüncesiyle davada sulh olunmasına karar verilerek, taraflar arasında ../../2009 tarihinde sulh protokolünün imzalandığı belirtilmiş, ancak satılan araçlar için üstlendikleri sorumluluk süresi belirtilmemiştir. Ayrıca söz konusu sulh protokolünde aracın ayıplı olduğuna ilişkin iddia reddedilerek, iade işleminin müşteri memnuniyeti kapsamında ele alındığı kayıt altına alınmıştır.

Bu hükümlere göre, dilekçenizde sözü edilen iade işleminin 4077 sayılı Kanun kapsamında değerlendirilmesi mümkün olmadığından, firmanız adına ...... Vergi Dairesi Müdürlüğünce tarh edilen vergi ve cezaların tahsil edilmesi gerekmektedir.

  EK : 24 adet belge

Bilgi edinilmesini rica ederim.

(*)     Bu Özelge 213 sayılı Vergi Usul Kanununun 413.maddesine dayanılarak verilmiştir.

(**)   İnceleme, yargı ya da uzlaşmada olduğu halde bu konuya ilişkin olarak yanlış bilgi verilmiş ise bu özelge geçersizdir.

(***) Talebiniz üzerine tayin edilmiş olan bu özelgeye uygun işlem yapmanız hâlinde, bu fiilleriniz dolayısıyla vergi tarh edilmesi icap ederse, tarafınıza vergi cezası kesilmeyecek ve tarh edilen vergi için gecikme faizi hesaplanmayacaktır.