Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
KDV İade Rehberleri PDF Yazdır e-Posta
20 Ağustos 2015

Image

Gelir İdaresi Başkanlığınca, katma değer vergisi iadelerine ilişkin olarak yayımlanan rehberler.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sayfasında, mükelleflerin KDV İade Süreçlerinin iyileştirilmesi ve hızlandırılması amacıyla, mükelleflerin iade taleplerinde takip etmeleri gereken yol ve iade süreçlerine ilişkin olarak her bir iade hakkı doğuran işlem, iade türü (nakden/mahsuben) ve tutarına (5.000 TL'yi aşan/aşmayan) göre KDV iade süreci ile ilgili yapılacak iş ve işlemlerin daha iyi anlaşılmasını sağlamak için 152 adet rehber yayınlanmıştır.

İlgili rehberlere aşağıdaki bağlantı aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

- KDV İade Rehberleri

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.