Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Monosodyum glutamat teslimlerinde KDV oranı hk PDF Yazdır e-Posta
31 Ekim 2012

 
T.C.
GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI
İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI
MÜKELLEF HİZMETLERİ KDV GRUP MÜDÜRLÜĞÜ
 
 
 
Sayı
:
39044742-KDV.28-2961
31/10/2012
Konu
:
Monosodyum glutamat teslimlerinde KDV oranı
 
 
İlgide kayıtlı özelge talep formunda, şirketinizin yurtdışından ithal ederek toptan satışını yaptığı "monosodyum glutamat"ın bir çok gıda ürününde aromayı artırmak için kullanılan ve besin maddelerinden özellikle şeker pancarından elde edilen bir katkı maddesi olduğu belirtilmekte olup, söz konusu ürünün tesliminde uygulanması gereken KDV oranının bildirilmesi istenilmiştir.
Katma değer vergisi oranları Katma Değer Vergisi (KDV) Kanununun 28 inci maddesinin Bakanlar Kuruluna verdiği yetkiye dayanılarak yayımlanan 24.12.2007 tarih ve 2007/13033 sayılı Kararname eki I sayılı listede yer alan mal ve hizmetler için % 1, II sayılı listede yer alan mal ve hizmetler için % 8, bu listeler dışındaki diğer mal ve hizmetler için ise % 18 olarak tespit edilmiştir.
Buna göre; monosodyum glutamat isimli eşya KDV oranları ile ilgili 24.12.2007 tarih ve 2007/13033 sayılı Karar eki I ve II sayılı listeler kapsamında yer almadığından, söz konusu ürünün teslimi genel oranda (%18) KDV ye tabi olacaktır.
Bilgi edinilmesini rica ederim.
 
 
(*)     Bu Özelge 213 sayılı Vergi Usul Kanununun 413.maddesine dayanılarak verilmiştir.
(**)   İnceleme, yargı ya da uzlaşmada olduğu halde bu konuya ilişkin olarak yanlış bilgi verilmiş ise bu özelge geçersizdir.
(***) Talebiniz üzerine tayin edilmiş olan bu özelgeye uygun işlem yapmanız hâlinde, bu fiilleriniz dolayısıyla vergi tarh edilmesi icap ederse, tarafınıza vergi cezası kesilmeyecek ve tarh edilen vergi için gecikme faizi hesaplanmayacaktır.