Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Sosyal güvenlik primine esas kazançların 1 Temmuz’dan itibaren uygulanacak alt ve üst sınırları. PDF Yazdır e-Posta
30 Haziran 2015

Image

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 82. maddesinde günlük kazanç sınırları tanımlanmıştır. Buna göre 5510 Sayılı Kanun gereğince alınacak prim ve verilecek ödeneklerin hesabına esas tutulan günlük kazancın alt sınırı, asgari ücretin otuzda biri, üst sınırı ise günlük kazanç alt sınırının 6,5 katı olarak hesaplanmaktadır.

Bu hüküm uyarınca, sosyal güvenlik primi, işsizlik sigortası primi ve sosyal güvenlik destek primine esas günlük ve aylık kazançların,01.07.2015-31.12.2015 döneminde uygulanacak olan alt ve üst sınırları aşağıdaki tabloda dikkatinize sunulmaktadır.

 

Alt sınır

Üst sınır

 Günlük kazanç

42,45 TL

275,93 TL

 Aylık kazanç

1.273,50 TL

8.277,90 TL

 

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.