Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Yevmiye Defteri Kapanış Tasdiki PDF Yazdır e-Posta
26 Haziran 2015

Image

 

6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun 6455 sayılı Kanun ile değiştirilen 64’üncü maddesi uyarınca yevmiye defterinin kapanış onayının izleyen faaliyet döneminin altıncı ayının sonuna kadar notere yaptırılması gerekmektedir.

 

Ticari Defterlere İlişkin Tebliğ’in “Kapanış onayı yapılacak defterler ile onay zamanı ve şekli” başlıklı 15’inci maddesinde de, yevmiye defterinin izleyen hesap döneminin altıncı ayının sonuna kadar notere ibraz edilip, son kaydın altına noterce “Görülmüştür” ibaresi yazılarak mühür ve imza ile onaylanmasının zorunlu olduğu açıklanmıştır.

 

Bu kapsamda, 2014 hesap dönemine ilişkin yevmiye defterlerinin kapanış tasdikinin Haziran ayı sonuna kadar notere yaptırılması gerekmektedir.

 

Diğer yandan, Türk Ticaret Kanunu’nun 562’nci maddesi uyarınca yasal defterlerin tasdikini yaptırmayanlar 4.934 TL idari para cezası ile cezalandırılacaktır.

 


Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.