Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Emekli maaşınızı artırma yöntemleri PDF Yazdır e-Posta
25 Mart 2015

Image

Çalışırken başvuracağınız bazı yöntemlerle emekli maaşınızı artırmanın yolları bulunuyor.

SGK'ya brüt 3 bin 500 liranın üzerinden prim ödenecek bir işte çalışın. Eğer böyle olursa emekli maaşınız artacaktır Hakkınız varsa askerlik, doğum, yurtdışı gibi hizmet borçlanması yapın. Özellikle aylık bağlama oranının yüksek olduğu 1990-2000 arası için hizmet borçlanması, bağlanacak maaşı artırır İkinci iş sigortası yaptırın. Kısa zamanlı bile olsa ikinci iş için ödenen prim, toplam matrahınızı ve dolayısıyla emekli maaşınızı artırır Özellikle 2000'den önce çalışma hayatına giren Bağkur'luların emeklilik aylıkları, SSK'ya geçmeleri halinde yüzde 10-15 daha yüksek bağlanır Sigortasız ya da ücretiniz SGK'ya düşük bildirilerek çalıştırıldıysanız emekli maaşını yükseltebilirsiniz. İşten ayrıldıktan sonra 5 sene içinde işvereni SGK'ya şikayet edip ardından hizmet ve ücret tespit davası açabilirsiniz.


http://cdncms.zaman.com.tr/2015/03/25/maas-ic.jpg

http://www.zaman.com.tr/ekonomi_emekli-maasinizi-artirma-yontemleri_2285321.html


Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.