Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Aerosol üretiminde kullanılan LPG’ye ilişkin özel tüketim vergileri önce ödenip sonra iade alınacak. PDF Yazdır e-Posta
23 Ekim 2014
Image

2014/6881 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı (Sıvılaştırılmış Petrol Gazının Aerosol Üretiminde Kullanılmış Olduğunun Tespiti Halinde Uygulanacak Özel Tüketim Vergisi Tutarının Belirlenmesine Dair Karar), 17 Ekim 2014 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak, aynı tarihte yürürlüğe girdi.

Karar uyarınca, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) Kanunu'na ekli (I) sayılı listenin (A) cetvelindeki vergi tutarı uygulanarak teslim edilen 2711.19.00.00.11 G.T.İ.P numaralı "Sıvılaştırılmış Petrol Gazı (L.P.G.) Diğerleri" isimli malın vergi tutarı, bu malın imalatçılar tarafından aerosol üretiminde kullanılmış olduğunun tespiti halinde sıfır olarak uygulanacaktır.

Söz konusu düzenlemeden önce, 2010/135 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı çerçevesinde, 2711.19.00.00.11 G.T.İ.P. numaralı "Sıvılaştırılmış Petrol Gazı (L.P.G.) Diğerleri" isimli malın aerosol üretiminde kullanılmak üzere tesliminde özel tüketim vergisi tutarı sıfır olarak belirlenmişti. 2014/6881 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile bu Karar yürürlükten kaldırılmıştır.

Buna göre yeni BKK ile yukarıda G.T.İ.P. numarası verilen malın öncelikle ÖTV mükellefleri tarafından yürürlükteki vergi tutarı uygulanarak teslim edilmesi, daha sonra aerosol üretiminde kullanılmış olduğunun tespiti halinde de ÖTV tutarının tamamının imalatçılara iade edilmesini sağlayacak şekilde vergi farklılaştırılmasına gidilmiştir.

Karar'da ayrıca bu mala daha önce uygulanan vergi tutarı için ÖTV Kanunu'nun 12. maddesinin (4) numaralı fıkrası hükmünün uygulanacağı belirtilmektedir. E&Y


Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.