Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
KDV tevkifatı konusunda örnekli açıklamaların yer aldığı 63 numaralı KDV Sirküleri yayınlandı. PDF Yazdır e-Posta
21 Haziran 2012
Image

Hatırlanacağı üzere 8 Ağustos 2011 tarihinde KDV Kanunu’nun uygulamasına ilişkin mevcut sirkülerlerin birleştirilmesi ve uygulamada tereddüt edilen hususlara yönelik açıklamalar yapmak amacıyla Maliye Bakanlığı tarafından 60 numaralı Katma Değer Vergisi Sirküleri yayınlanmıştı.

Söz konusu Sirküler’in 2. bölümünde tevkifat uygulaması ile ilgili açıklamalar yapılmıştı. Ancak bu açıklamalar sadece işgücü temini hizmeti ile sınırlıydı.

Diğer taraftan 14 Nisan 2012 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 117 seri numaralı Katma Değer Vergisi Genel Tebliği ile KDV tevkifatı uygulaması ve bu uygulamadan doğan iade taleplerinin yerine getirilmesine ilişkin usul ve esaslar belirlenmişti.

Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan 21 Haziran 2012 tarihli ve 63 numaralı Katma Değer Vergisi Sirküleri ile 60 numaralı sirkülerin “2. İşgücü Temin Hizmetlerinde Tevkifat Uygulaması” başlıklı bölümü tamamen değiştirilmiştir. Bu değişiklikle, 117 seri numaralı Katma Değer Vergisi Genel Tebliği ile getirilen yeni tevkifat uygulaması hakkında örnekli açıklamalar 60 numaralı KDV sirkülerine dahil edilmiştir.

63 numaralı KDV sirkülerinin tam metnine ulaşmak için tıklayınız...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.