Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Sıfır stopaj Başbakanlık'ta PDF Yazdır e-Posta
28 Nisan 2012
Image

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, portföylerinin en az yüzde 75'i hisse senetlerinden oluşan fonlardan elde edilen kazançlarda stopajı sıfırlayan Bakanlar Kurulu Kararı taslağının Başbakanlık'a sevk edildiğini söyledi. Hisse senetlerinden elde edilen kazançlara halen yüzde 0 (sıfır) oranında gelir vergisi tevkifatı uygulanırken, hisse senedi yoğun fonların katılma belgelerinden elde edilen kazançlara yüzde 10 gelir vergisi tevkifatı uygulanıyor.

Şimşek, "Portföylerinin en az yüzde 75'i hisse senetlerinden oluşan hisse senedi yoğun fonlarından elde edilen kazançlar için gelir vergisi stopaj oranının yüzde 0'a indirilmesine yönelik Bakanlar Kurulu Kararı taslağını Başbakanlık'a gönderdik" dedi. Kararnamenin Pazartesi günü yapılması beklenen Bakanlar Kurulu toplantısında imzaya açılması bekleniyor. Yatırımcılar, uzun süredir hisse senetleri ile hisse senedi yoğun olan yatırım fonları arasındaki vergi adaletsizliğinin giderilmesini için ekonomi yönetiminden talepte bulunuyordu. Şimşek, söz konusu düzenlemeyle, kurumsal yatırımların teşvik edilerek tasarrufların artırılmasının, finansal piyasaların derinleşmesine katkı sağlanmasının, İstanbul'un bölgesel ve küresel finans merkezi olması yönünde bir adım atılmasının ve hisse senetleri ile bunların fonları arasındaki vergileme farkının giderilmesinin amaçlandığını ifade etti.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 17 Nisan'da tasarrufların artırılmasına yönelik düzenlemeleri açıkladıkları basın toplantısında, hisse senedi yoğun yatırım fonlarında stopajın sıfırlanacağını ifade etmişlerdi. Hisse senedi yoğun fonlar, portföylerinin aylık ağırlıklı ortalama bazda en az yüzde 75'i menkul kıymet yatırım ortaklıkları, hisse senetleri hariç olmak üzere İMKB'de işlem gören hisse senetlerinden oluşan yatırım fonları ve borsa yatırım fonları olarak belirlenmişti.(Reuters)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.