Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Anayasa Mahkemesi Kararı : Turizm İşletmelerinde KDV İadesi Hesabı PDF Yazdır e-Posta
24 Şubat 2012

Image

Katma Değer Vergisi Kanunu’nun 29. maddesinde yer alan, konaklama işletmelerinde vergi iadesi hesaplanması düzenleyen yetki hükmünün iptaline ilişkin Anayasa Mahkemesi kararı.

1. Anayasa Mahkemesi Kararı

Katma Değer Vergisi Kanunu’nun 29. maddesinin (2) numaralı fıkrasının 04.06.2008 tarih ve 5766 sayılı Kanun’un 12. maddesinin birinci fıkrasının (c) bendiyle değiştirilen son cümlesinin “Bakanlar Kurulu, vergi nispeti indirilen mal ve hizmet grupları ile sektörler itibarıyla, amortismana tabi iktisadi kıymetler dolayısıyla yüklenilen katma değer vergisinin iade hakkını kaldırmaya;” bölümü, Anayasa Mahkemesinin 17.11.2011 tarihli kararıyla iptal edilmiş, iptal kararı 14.02.2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

Karar bülten ekinde yer almaktadır.

2. Konunun Geçmişi

04.06.2008 tarih ve 5766 sayılı Kanun’la, KDV Kanunu’nun 29. maddesinin (2) numaralı fıkrasının son cümlesi değiştirilerek, vergi oranı indirilen mal ve hizmet grupları ile farklı sektörler itibarıyla amortismana tabi iktisadi kıymetler için yüklenilen vergiler bakımından iade hakkının kaldırılmasına yönelik olarak Bakanlar Kurulu’na yetki verilmiştir.

Yapılan düzenleme şu şekildedir:

“Bakanlar Kurulu, vergi nispeti indirilen mal ve hizmet grupları ile sektörler itibarıyla, amortismana tabi iktisadi kıymetler dolayısıyla yüklenilen katma değer vergisinin iade hakkını kaldırmaya; Maliye Bakanlığı, bu fıkranın uygulanmasına ilişkin usul ve esasları belirlemeye yetkilidir.”

Bakanlar Kurulu bu yetkiyi kullanmış, 19.07.2008 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 2008/13903 sayılı Kararnameyle, konaklama tesisi işleten mükelleflerin indirimli orana tabi işlemlerine ilişkin iade hesabına, amortismana tabi iktisadi kıymetler dolayısıyla yüklendikleri KDV’yi dahil etmemeleri öngörülmüştür.

Bu arada, KDV Kanunu’nun 29. maddesinin (2) numaralı fıkrasının son cümlesi 18.02.2009 tarih ve 5838 sayılı Kanun’la değiştirilmiş, Bakanlar Kurulunun yetkisi yeniden düzenlenmiştir.

5838 sayılı Kanun’la değişik düzenleme şu şekildedir:

“Bakanlar Kurulu, vergi nispeti indirilen mal ve hizmet grupları ile sektörler itibarıyla, iade hakkını kısmen veya tamamen ya da amortismana tabi iktisadi kıymetler dolayısıyla yüklenilen katma değer vergisi ile sınırlı olmak üzere kaldırmaya; Maliye Bakanlığı, bu fıkranın uygulanmasına ilişkin usul ve esasları belirlemeye yetkilidir.”

Yetki düzenlemesi değişmiş olmakla birlikte, Kararnamede bir değişiklik yapılmamıştır.

Kararnameyle yapılan düzenlemenin yürürlüğü, Danıştay 4. Dairesinin 21.10.2009 tarih ve E:2009/6371 sayılı kararıyla durdurulmuş, yukarıda yer alan yetki düzenlemesinin de iptali için Anayasa Mahkemesine başvurulmasına karar verilmiştir.

Yukarıda 1. Bölümde de belirtildiği gibi, Katma Değer Vergisi Kanunu’nun 29. maddesinin (2) numaralı fıkrasının 04.06.2008 tarih ve 5766 sayılı Kanun’un 12. maddesinin birinci fıkrasının (c) bendiyle değiştirilen son cümlesinin “Bakanlar Kurulu, vergi nispeti indirilen mal ve hizmet grupları ile sektörler itibarıyla, amortismana tabi iktisadi kıymetler dolayısıyla yüklenilen katma değer vergisinin iade hakkını kaldırmaya;” bölümü, Anayasa Mahkemesince iptal edilmiştir.

3. İptal Kararının Sonucu

Anayasa Mahkemesince iptal edilen hüküm daha önce 5838 sayılı Kanun’la değiştirildiğinden ve dolayısıyla halen yürürlükte olmadığından, iptal kararının, devam eden bazı davalar dışında esas olarak hukuksal bir sonucunun olmadığı düşünülmektedir.

Hukuksal bir sonucu olmamakla birlikte, iptal kararı halen yürürlükte olan yetki düzenlemesinin de Anayasaya aykırı olduğunu göstermektedir.

4. Beklenen Kararname İptal Kararı

Danıştay’ın yürürlüğünü durdurduğu Kararnamenin iptali ile ilgili davada henüz esasa ilişkin bir karar çıkmamıştır.

Kararnamenin dayanağı olan yasal düzenleme iptal edildiğinden, iptal edileceği sonucunu çıkarmak mümkündür.

5. Beklenen Uygulama

Yukarıda da belirtildiği üzere, 5838 sayılı Kanun’la değişik mevcut yasal düzenlemenin Anayasaya aykırılığı açıktır ancak iptal edilmediği sürece de yürürlükte olduğuna ve uyulması gerektiğine de şüphe yoktur.

2008/13903 sayılı Kararnamenin yürürlüğü durdurulmuş ve iptal edilmesi olası olmasına rağmen, Bakanlar Kurulunca yeni bir Kararnameyle düzenleme yapılması mümkündür. Ancak çıkartılacak yeni Kararnamenin ve mevcut yasal düzenlemenin yine iptali söz konusu olabilecektir.

Ancak bizce yapılması gereken, Anayasaya aykırılığı açık olan yetkinin kullanılmaması, KDV Kanunu’nun 29. maddesinde yer alan yetki düzenlemesinin de ilk fırsatta kaldırılarak uygulamanın hukuka uygun hale getirilmesidir.

Yukarıda özetlenen kararlar çerçevesinde, konaklama işletmelerinde, Kararnameyle yapılan düzenlemede yer alan sınırlamaya bağlı olmaksızın iade tutarının hesaplanması gerektiği düşünülmekle birlikte, özellikle Kararnameyle ilgili esastan verilecek karara kadar Maliye Bakanlığının bu şekilde uygulama yapmayabileceği tahmin edilmektedir.

Maliye Bakanlığı, Anayasa Mahkemesinin iptal kararı sonrasında bir açıklama veya düzenleme yapmış değildir.

Gelişmeler izlenecek ve daha ayrıntılı açıklamalar yapılacaktır.

İlgili Anayasa Mahkemesi kararına aşağıdaki bağlantıyı kullanarak ulaşabilirsiniz.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.