Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
İhaleli İşlerde Asgari İşçilik Hesaplaması PDF Yazdır e-Posta
16 Kasım 2011

Image

İhale konusu işlerde SGK ya bildirilmesi gereken asgari işçilik miktarı hesaplamasında eğer sözleşmede belli bir sayıda işçi çalıştırılması gerektiği bildirilmemiş ise ve devamlı işyeri işçileri ile iş yapılmamış ise İki şekilde hesaplama yapılmaktadır.

SGK İl Müdürlükleri veya Sosyal Güvenlik Merkezlerinde hesaplama yapılırsa hak edişe uygulanacak asgari işçilik oranının %25 i eksiltilir.

SGK Müfettişlerine inceleme talep edilirse işçilik oranı tam uygulanır.

Malzemeli işçilik faturaları Hakedişten düşülür, salt işçilik faturaları bildirilmesi gereken işçilik miktarından düşülür.

Aşağıdaki formda hem müdürlüklerce hesaplamaya göre hem de SGK Müfettişlerince yapılan hesaplamaya göre asgari işçilik hesaplaması yapılacaktır.

İhaleli iş asgari işçilik hesaplama sayfasında verileri girerek fark işçilik hesabını yapabilirsiniz

[Resim: 1dzd.jpg]

Yıldırım Ercan Beye teşekkürler

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.