Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
130 Soruda Yeni Türk Ticaret Kanunu Kitapçığı PDF Yazdır e-Posta
14 Nisan 2011

Image

1956 yılından beri yürürlükte olan 6762 sayılı Türk Ticaret Kanununun ülke ve dünya ticaretinde yaşanan gelişmelere paralel değiştirilme ihtiyacı doğmuştur.

Bu süreçte büyük bir sorumlulukla görevi üstlenen Prof. Dr. Ünal Tekinalp hocamız ve ekibi bilimsel bir eser titizliğiyle güzel yüreğini ortaya koyarak yeni TTK’ yı hazırlamışlardır. Hazırlık sürecinde geniş bir katılım sağlanmış, toplumun her kesimi çalışma ile ilgili olarak bilgilendirilmiştir.

Muhasebe camiası olarak önce Prof.Dr. Ünal Tekinalp hocamızı bu emek-lerinden dolayı her zaman saygıyla anacağımızı bir kez daha belirtmek istiyoruz.

Yıllar süren mesai ile hazırlanan ve 1535 maddeden oluşan 6102 sayılı yeni TTK, 14.02.2011 Tarihli 27846 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak genel anlamda 01.07.2012de yürürlüğe girecektir.

Bu kitapçık da yeni Türk Ticaret Kanununda yer alan, yürürlük ile ilgili tarihler, ticaret unvanı, haksız rekabet, defter ve belgelerin yeni şekli, envanter çıkarılması, şirket birleşme bölünme ve devralma, iflasın ertelenmesi, bağlı ortaklıklar, anonim şirketler, yönetim kurulu, genel kurul, pay sahibi hakları, şirketlerin internet siteleri, genel anlamda denetimler, bağımsız denetçi ve işlem denetçisi gibi konuları içeren 130 soru yanıttan oluşan pratik bilgiler verilmektedir./ismmmo

130 Soruda TTK Kanunu Kitapçığı için tıklayınız