Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Milenyum Sonrası CFO PDF Yazdır e-Posta
06 Kasım 2010


1990’lı yıllarda CFO olmak ile 2000’li yıllarda CFO olmak arasında ne fark var? Gerçekten çok fazla şey mi değişti? Bu sorunun yanıtı hem dünyanın geneli hem de Türkiye için “Evet”.

Hatta dünyaya gittikçe daha fazla açılan bir Türkiye için “Kesinlikle evet”. Özelleştirme, doğrudan yabancı yatırımın belirli seviyelere gelmesi, dış ticaret hacmindeki artış, sermaye piyasalarının olgunlaşması, krizlere karşı verilen sınavlar daha çok son dönemlerde ön plana çıktı. Batılı piyasalardaki gelişmelerin belirli gecikmeler ile bize yansıdığını düşünürsek doğal olarak son 10 sene CFO’ların hayatını dramatik bir şekilde değiştirdi. Peki neydi bu gelişmeler? Deloitte Türkiye bu çalışmada son 10 senedeki gelişmeleri 10 ana başlık altında ele alıyor:

  1. Küreselleşme
  2. Regülasyon
  3. Teknoloji
  4. İnsan Kaynağı
  5. Faaliyet Modeli
  6. Büyüme ve Çeşitlilik 1990’lı yıllarda CFO olmak ile 2000’li yıllarda CFO olmak arasında ne fark var? Gerçekten çok fazla şey mi değişti? Bu sorunun yanıtı hem dünyanın geneli hem de Türkiye için “Evet”.
  7. Kurum İçi Entegrasyon
  8. Finansal Enstrümanlar
  9. Sermaye
  10. Finansal Analiz

Ekler