Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
BDDK dan Basel ll' ye Erteleme PDF Yazdır e-Posta
26 Haziran 2008

Image

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), bankaların sermaye yeterliliğinin ölçümünde esas alınacak kredi riskinin derecelendirmeye dayalı olarak hesaplanmasına dayanan Basel II uygulamasını ileri bir tarihe erteledi.

BDDK'dan dün yapılan açıklamada erteleme kararının, Türk Ticaret Kanunu tasarısının henüz yasalaşmamasının yanı sıra finans ve reel sektör temsilcilerinin görüşleri doğrultusunda alındığı belirtildi.

 

Türk bankacılık sektörünün Basel II'ye 1 Ocak 2009 tarihinde geçişine yönelik BDDK tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda önemli mesafeler kaydedildiği bildirilen açıklamada, "Bununla birlikte son dönemde uluslararası finansal piyasalarda yaşanan, sebepleri ve etkileri derin ve belirsiz gelişmeler ışığında özellikle seküritizasyon ve likidite riski açılarından Basel II uzlaşısında eksiklikler tespit edilmiştir" denildi. Açıklamada ayrıca söz konusu eksikliklerin giderilmesi amacıyla ilgili dokümanlarda değişiklik çalışmalarının uluslararası düzeyde devam ettiği vurgulandı.

http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=100179