Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Asgari Ücretli Olarak Çalışan Personele Ödenen Fazla Çalışma (Mesai) Ücretinin 294 Seri No'lu Gelir Vergisi Genel Tebliği Kapsamında Yapılacak Hesaplamada Değerlendirilip Değerlendirilmeyeceği. PDF Yazdır e-Posta
05 Ocak 2017

T.C.

GELİR İDARESİ   BAŞKANLIĞI

EDİRNE VERGİ   DAİRESİ BAŞKANLIĞI

(Mükellef   Hizmetleri Grup Müdürlüğü)

 

 

 

Sayı

:

60938891-120.03.04-1

05.01.2017

Konu

:

Asgari Ücretli Olarak Çalışan Personele Ödenen Fazla   Çalışma (Mesai) Ücretinin 294 Seri No'lu Gelir Vergisi Genel Tebliği   Kapsamında Yapılacak Hesaplamada Değerlendirilip Değerlendirilmeyeceği.

 

 

 

 

 

 

İlgide kayıtlı özelge talep formunda, firmanızda asgari ücretli olarak çalışan personelinize yapılan fazla çalışma (mesai) ücretinin, 294 Seri No'lu Gelir Vergisi Genel Tebliği kapsamında yapılacak hesaplamada değerlendirilip değerlendirilmeyeceği hususunda Başkanlığımız görüşü talep edilmektedir.

193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 61 inci maddesinde, "Ücret, işverene tabi ve belirli bir işyerine bağlı olarak çalışanlara hizmet karşılığı verilen para ve ayınlar ile sağlanan ve para ile temsil edilebilen menfaatlerdir.

 Ücretin ödenek, tazminat, kasa tazminatı (mali sorumluluk tazminatı), tahsisat, zam, avans, aidat, huzur hakkı, prim, ikramiye, gider karşılığı veya başka adlar altında ödenmiş olması veya bir ortaklık münasebeti niteliğinde olmamak şartı ile kazancın belli bir yüzdesi şeklinde tayin edilmiş bulunması onun mahiyetini değiştirmez." hükmü yer almış olup, aynı Kanunun 63 üncü maddesinde ise ücretin gerçek safi değeri işveren tarafından verilen para ve ayınlarla sağlanan menfaatler toplamından söz konusu maddedeki bentlerde belirtilen indirimler yapıldıktan sonra kalan miktar olduğu belirtilmiştir.

 

Ayrıca, aynı Kanunun 85 inci maddesinde, gelirin toplanması ve beyanına ilişkin hükümlere, 86 ncı maddesinde ise toplama yapılmayan hallerin neler olduğuna yönelik hükümlere yer verilmiştir.

  Aynı Kanunun 94 üncü maddesinde ise, vergi tevkifatı yapmaya mecbur olanlar belirtilmiş, aynı maddenin birinci fıkrasının (1) numaralı bendinde,  "Hizmet erbabına ödenen ücretler ile 61 inci maddede yazılı olup ücret sayılan ödemelerden (istisnadan faydalananlar hariç), 103 ve 104 üncü maddelere göre," vergi tevkifatı yapılacağı belirtilmiştir.

 Diğer taraftan, 193 sayılı Kanuna 6753 sayılı Kanunla eklenen geçici 86 ncı maddede, "2016 yılı Ekim, Kasım ve Aralık aylarına ilişkin net ücretleri Kanunun 103 üncü maddesinde yazılı tarife nedeniyle 32 nci maddedeki esaslara göre sadece kendisi için asgari geçim indirimi hesaplanan asgari ücretlilere 2016 yılı Ocak ayına ilişkin ödenen net ücretin altında kalanlara, bu tutar ile 2016 yılı Ekim, Kasım ve Aralık aylarına ilişkin olarak aylık hesaplanan net ücreti arasındaki fark tutar, ücretlinin asgari geçim indirimine ayrıca ilave edilir." hükmüne yer verilmiştir.

 Konuya ilişkin ayrıntılı açıklamalara 28.10.2016 tarihli ve 29871 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 294 Seri No.lu Gelir Vergisi Genel Tebliğinde yer verilmiş olup Tebliğin 3 ncü maddesinde,

  "Uygulamadan faydalanacaklar

 MADDE 3 – (1) 2016 yılının Ocak ayından itibaren bekâr ve çocuksuz olan asgari ücretlilere 1.300,99 TL net ücret ödenmeye başlanmıştır.

 (2) 2016 yılında asgari ücret tutarında yapılan artış nedeniyle 1.647 TL brüt asgari ücret geliri elde edenler ile 1.751,10 TL'ye kadar brüt ücret geliri olan hizmet erbabının da elde ettiği ücret gelirleri üzerinden ödemesi gereken gelir vergisi, 2016 yılının Ekim ayından itibaren 193 sayılı Kanunun 103 üncü maddesinde yer alan vergi tarifesinin ikinci dilimi de dikkate alınarak hesaplanmaktadır. Bu nedenle, söz konusu ücretlilerden bir kısmının eline geçen net ücret tutarı Ekim 2016 ayından itibaren 1.300,99 TL'nin altına düşmektedir.

(3) 26/10/2016 tarihli ve 6753 sayılı Kanunla 193 sayılı Kanuna eklenen geçici 86 ncı maddede düzenlenen ilave asgari geçim indirimi uygulamasından, 2016 yılı Ekim, Kasım ve Aralık aylarına ilişkin net ücretleri 193 sayılı Kanunun 103 üncü maddesinde yazılı tarife nedeniyle 1.300,99 TL'nin altına düşen hizmet erbabı yararlanacaktır.

   (4) Gelir vergisi tarifesi nedeniyle ücretlerinde düşüş olsa dahi net ücretleri 1.300,99 TL'nin altına düşmeyenler bu uygulamadan yararlanamayacaklardır.

  (5) Hizmet erbabının, ücret aldığı dönemde işe başlaması veya işten ayrılması, ücretsiz izin ve benzeri nedenlerle net ücretinin 1.300,99 TL'nin altına düşmesi durumunda ilave asgari geçim indirimi uygulanmayacaktır." hükmüne yer verilmiştir.

 Yukarıda yer alan hüküm ve açıklamalara göre, çalışanlara esas ücreti yanında ikramiye, yemek yardımı, ulaşım yardımı, fazla mesai ve benzeri adlar altında (ayın olarak yapılanlar dahil) yapılan ödemeler ücretin unsurlarını taşıması kaydıyla ücret olarak kabul edileceğinden (istisna olanlar hariç) söz konusu Kanunun 63, 94, 103 ve 104 üncü maddelerine göre toplamı üzerinden vergi tevkifatı yapılması Kanun gereğidir. Dolayısıyla ücretliye yapılan fazla çalışma (mesai) ödemesinin net ücretin hesabında dikkate alınması gerekmektedir.

  Bilgi edinilmesini rica ederim.

  

 

 (*)     Bu Özelge 213 sayılı Vergi Usul Kanununun 413.maddesine dayanılarak verilmiştir.

(**)   İnceleme, yargı ya da uzlaşmada olduğu halde bu konuya ilişkin olarak yanlış bilgi verilmiş ise bu özelge geçersizdir.

(***) Talebiniz üzerine tayin edilmiş olan bu özelgeye uygun işlem yapmanız hâlinde, bu fiilleriniz dolayısıyla vergi tarh edilmesi icap ederse, tarafınıza vergi cezası kesilmeyecek ve tarh edilen vergi için gecikme faizi hesaplanmayacaktır.