Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
HANGİ SÜRELER YILLIK İZİNDEN SAYILIR? PDF Yazdır e-Posta
10 Ağustos 2017

Image

İhbar süresine eklenen 6 haftaya kadar olmak üzere, İşçinin uğradığı kaza veya tutulduğu hastalıktan ötürü işine gidemediği günler yıllık izin bakımından çalışılmış gibi kabul edilir.

 

Kadın işçilerin ücretli doğum izinleri  yıllık izin bakımından çalışılmış gibi kabul edilir.

 

İşçilerin işveren tarafından işyerlerinden başka bir yerde çalıştırılmak üzere gönderilmeleri halinde yolda geçen süreler yıllık izin bakımından çalışılmış gibi kabul edilir.

 

İşçinin işveren tarafından başka bir yere gönderilmesi veya işveren evinde veya bürosunda yahut işverenle ilgili herhangi bir yerde meşgul edilmesi suretiyle asıl işini yapmaksızın geçirdiği süreler de yıllık izin bakımından çalışılmış gibi kabul edilir.

 

Hafta tatili günleri yıllık izin bakımından çalışılmış gibi kabul edilir.

 

Resmi tatil olan ulusal bayram günleri yıllık izin bakımından çalışılmış gibi kabul edilir.

 

Genel tatil günleri yıllık izin bakımından çalışılmış gibi kabul edilir.

 

Doktor ve sağlık personellerine verilen şua izinleri yıllık izin bakımından çalışılmış gibi kabul edilir.

 

İşçiye evlenmesi hâlinde verilen üç günlük ücretli izin süresi yıllık izin bakımından çalışılmış gibi kabul edilir.

 

İşçinin evlat edinmesi hâlinde  verilen üç günlük ücretli izin süresi yıllık izin bakımından çalışılmış gibi kabul edilir.

 

İşçinin eşinin doğum yapması hâlinde verilen  beş günlük ücretli izin süresi yıllık izin bakımından çalışılmış gibi kabul edilir.

 

İşçinin ana veya babasının, eşinin, kardeşinin, çocuğunun ölümü hâlinde verilen üç günlük izin süresi yıllık izin bakımından çalışılmış gibi kabul edilir.

 

İşçilerin en az yüzde yetmiş oranında engelli veya süreğen hastalığı olan çocuğunun tedavisinde, hastalık raporuna dayalı olarak ve çalışan ebeveynden sadece biri tarafından kullanılması kaydıyla, bir yıl içinde toptan veya bölümler hâlinde on güne kadar ücretli izin süresi yıllık izin bakımından çalışılmış gibi kabul edilir.

 

İşçiye verilmiş bulunan yıllık ücretli izin süresi de yıllık izin bakımından çalışılmış gibi sayılır. Ahmet Can

 

http://www.ahmetcan.av.tr/uzmanlik-ayrinti.asp?id=221

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.