Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
İŞVERENE AİT ARAÇTA MEYDANA GELEN KAZA HER HALDE İŞ KAZASI MIDIR? PDF Yazdır e-Posta
14 Haziran 2017

Image

Sigortalının işyerinde veya işveren tarafından yürütülmekte olan iş sırasında geçirdiği kaza iş kazası sayılmaktadır. Bu olay işyerinden sayılan işverene ait araçta meydana gelirse yine tanım gereği olay iş kazası sayılacaktır.

5510 sayılı Yasa’nın 13. maddesi (e) fıkrasına göre ise sigortalıların işveren tarafından sağlanan araçla işyerine götürülüp getirilmeleri sırasında meydana gelen kaza da iş kazası sayılacaktır.

Ancak, sigortalının işverene veya işyerine ait araç ile işini yapmadığı sıralarda geçirdiği kazanın (sigortalının) işverenin hakimiyetinden çıkmış olması nedeniyle iş kazası olarak değerlendirilmesine imkan bulunmamaktadır. Serdar GÜNAY E-Yaklaşım / Haziran 2017 / Sayı: 294

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.