Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
EMEKLİ SANDIĞI’NDAN MALÛLEN EMEKLİ OLANLARIN AYLIĞI SİGORTALI ÇALIŞSA DA KESİLMİYOR PDF Yazdır e-Posta
21 Nisan 2017

Image

Emekli Sandığı’ndan malûliyet aylığı almakta iken tekrar çalışmaya başlayanlardan kamuda veya özel sektörde 5510 sayılı Kanun’a göre 4/a sigortalısı (eski SSK) olarak çalışmaya başlamaları halinde malûl aylıkları kesilmemektedir. Kendi adına bir işyerinde çalışan, şirket ortağı olanlar gibi 5510 sayılı Kanun’a göre 4/b sigortalısı olarak çalışmaya başlayan Emekli Sandığı’na tabi malûlen emekli olanların aylıkları da kesilmemektedir.

Emekli Sandığı’ndan malûlen emekli aylığı alanlardan sadece tekrar memuriyete girenlerin yani 5510 sayılı Kanun’a göre 4/c sigortalısı olarak çalışmaya başlayanların malûl aylıkları kesilmektedir.

5510 sayılı Kanun’a göre malûliyet aylığı bağlananların ise 5510 sayılı Kanun’un 27. maddesinin üçüncü fıkrası uyarınca malûllük aylıkları 5510 sayılı Kanun’a göre yeniden çalışmaya başlamaları veya yabancı bir ülke mevzuatı kapsamında yeniden çalışmaya başlamaları halinde çalışmaya başladıkları tarihi takip eden ödeme dönemi başında kesilmektedir. Akın Şimşek /Yaklaşım /Nisan 2017/Sayı:292

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.