Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
MUHTASAR BEYANNAME ILE PRIM VE HIZMET BELGESI 01.01.2018 TARIHINDE BIRLEŞIYOR PDF Yazdır e-Posta
18 Şubat 2017

Image

Bilindiği üzere, 6728 Sayılı Kanunla muhtasar beyanname ile aylık prim ve hizmet belgesinin birleştirilmesine ilişkin Gelir Vergisi Kanunu’na 98/A maddesi eklenmiş ve uygulamaya geçiş dönemi, beyannamenin şekil, içerik, usul ve esaslarını belirlemeye Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yetki verilmişti.

 

18.02.2017 Tarih ve 29983 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Tebliğ ile muhtasar beyanname ile prim ve hizmet belgesinin birleştiği “muhtasar ve prim hizmet beyannamesine” dair usul ve esaslar açıklandı.

 

Buna  göre  uygulama,(pilot bölge olarakseçilen Kırşehir ili hariç) 01.01.2018 tarihinde başlayacak

Ayrıca, muhtasar beyanname verme yükümlülüğü bulunan ve aynı zamanda aylık prim ve hizmet belgesi veren mükelleflere/işverenlere vergi kimlik numaraları ile kurum işyeri sicil numaralarının eşleştirilmesi amacıyla bir defaya mahsus olmak üzere Tebliğ ekinde yer alan bildirimin önümüzdeki Mart ayı sonuna kadar elektronik ortamda göndermeleri gerekli.

 

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.