Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
GELİR VERGİSİ KANUNU İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ TBMM'YE SUNULDU PDF Yazdır e-Posta
10 Şubat 2017

Image

Söz konusu Kanun teklifinin 1. maddesindeki düzenleme; ticari, zirai veya mesleki faaliyeti nedeniyle gelir vergisi mükellefiyeti bulunanlara ve kurumlar vergisi mükelleflerine (finans, bankacılık ve sigortacılık alanında faaliyet gösterenler hariç) belirli şartlar dahilinde, yıllık gelir veya kurumlar vergisi beyannameleri üzerinden hesaplanan verginin yüzde 5'ini, ödenmesi gereken gelir veya kurumlar vergisinden indirilmelerine fırsat tanıyor.

Teklifin 2. ve 3. maddeleri, inşaat sektörüne ilişkin bazı kağıtlar açısından damga vergisi oranlarının ve tapu harcı oranlarının farklılaştırılmasına imkan sağlayacak düzenlemeler öngörüyor.

Bunun yanı sıra, teklifin 4. maddesi ise inşa edilen iş yeri ve konutların, satış bedelinin yurtdışından getirilecek dövizlerle ödenmesi şartıyla, Türkiye'de yerleşmiş olmayan yabancı uyruklu gerçek kişiler ile Türkiye'de işyeri bulunmayan yabancı kurumlara ilk satışında, KDV istisnası sağlıyor.

Ek- Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.