Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
SİGORTA PRİMİ İŞVEREN HİSSESİ EK TEŞVİKİNDE SÜRE UZATIMI PDF Yazdır e-Posta
20 Ocak 2017

Image

Bakanlar Kurulu, sigorta primi işveren hissesinde uygulanan 5 puanlık teşvike ilaveten, sigorta primine esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanmak üzere 6 puanlık teşvik uygulamasında 1’nci listede yer alan iller için 31 Aralık 2016’da biten süreyi, 2017 yılı sonuna kadar uzattı.

İlave prim desteğinden yararlanacak 1 sayılı listede yer alan iller şunlar:
Afyonkarahisar, Amasya, Artvin, Bartın, Çorum, Düzce, Elazığ, Erzincan, Hatay, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kütahya ve Malatya, Nevşehir, Rize, Sivas, Trabzon ve Uşak.

Ek prim teşviki belirlenirken, sosyoekonomik gelişmişlik endekslerine göre gelişmiş iller dışında kalan 51 ile Bozcaada ve Gökçeada 3 ayrı gruba ayrılmış ve ek teşvikler, 1 sayılı listede yer alan iller için 31 Aralık 2016, 2 sayılı listedeki iller için 31 Aralık 2017 ve 3 sayılı listede yer alan iller için ise 31 Aralık 2018 olarak belirlenmişti.

2 sayılı listede, Adıyaman, Bayburt, Gümüşhane, Niğde, Tunceli, Yozgat, 3 sayılı listede ise Ağrı, Ardahan, Bingöl, Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Van gibi iller yanı sıra Gökçeada ve Bozcaada ilçeleri yer alıyor.

http://www.dunya.com/ekonomi/sigorta-primi-isveren-hissesi-ek-tesvikinde-sure-uzatimi-haberi-346541

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.