Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
A.Ş. YÖNETİM KURULU ADAYLARINI GENEL KURULDA KİM BELİRLER? PDF Yazdır e-Posta
11 Ağustos 2016

Image

Yönetim kurulu adayları, pay sahipleri tarafından teklif edilir veya bizzat pay sahibi kendisi aday olabilir. Genel kurul, pay sahipleri tarafından teklif edilen veya bizzat pay sahiplerinin aday olmasıyla oluşan listeden istediği kimseleri yönetim kurulu üyeliğine seçer.

Örneğinizdeki yüzde 7 oranında pay sahibi olan kişi de hem kendisi aday olabilir, hem de dışarıdan birini aday gösterebilir. Önemli olan gösterilen adayların genel kurul tarafından yönetim kuruluna seçilmesidir. Genel kurul söz konusu kişiyi veya dışarıdan aday gösterdiği kişiyi seçmeyebilir.

Ancak söz konusu kişinin sahip olduğu paylara şirket esas sözleşmesiyle, yönetim kurulunda temsil edilme veya yönetim kurulu üyeliği için aday önerme hakkı verilmiş ise kendisinin veya önerdiği adayın, haklı sebep bulunmadığı takdirde üye seçilmesi zorunludur. /Yaklaşım Dergisi

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.