Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
MALİ AF ve MATRAH ARTIRIMI ÖN HESAPLAMA TABLOSU PDF Yazdır e-Posta
26 Temmuz 2016

Image

Bu çalışma esas olarak; TBMM’ne sunulan “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Teklifi” doğrultusunda hazırlanmış ve söz konusu teklifin yasalaşması halinde çalışma dahilinde yer alan kalemlerin hesaplanmasını sağlamaktadır (Borç Yapılandırma – Gelir-Kurumlar Vergisi Mükelleflerinin Matrah Artırımları –  KDV Artırımı – Stok ve Sabit Kıymet Düzeltme).

TBMM’ne sunulan Kanun Teklifinin meclis görüşmeleri sırasında değişikliğe uğraması durumunda tablo güncellenerek ilan edilecektir.

Bununla birlikte çalışma ile 1980 yılından 30 Haziran 2016 yılına kadar enflasyon oranları dikkate alınmak suretiyle Borç/Alacakların hesaplaması yapılabilmektedir.

Tablo ile yapılan hesaplamada ay kesirleri dikkate alınmamakta dolayısıyla aylık hesaplama yapılmaktadır.

ÇALIŞMANIN SORUNSUZ BİR ŞEKİLDE İŞLETİLMESİ VE BİR DEFADA DOĞRU SONUÇ ALINABİLMESİ İÇİN AÇIKLAMALAR BÖLÜNÜ OKUMANIZI RİCA EDİYORUZ. AÇIKLAMALAR BÖLÜMÜ TABLONUN ALT KISIM 6. BÖLÜMÜNDEDİR.

Faydalı olması dileğiyle, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali AKTAŞ, Yeminli Mali Müşavir,Bağımsız Denetçi

http://www.alomaliye.com/2016/07/26/mali-af-on-hesaplama-tablosu/

Bu makalenin yayımlanması için Yazarından Sayın, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali AKTAŞ' dan izin alınmıştır

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.