Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
SPK’NIN HALKA AÇIK ŞİRKETLERİN KENDİ PAYLARINI İKTİSABI HAKKINDAKİ KARARI PDF Yazdır e-Posta
24 Temmuz 2016

Image

Türkiye’de sermaye piyasalarında son günlerde yaşanan gelişmeler kapsamında Sermaye Piyasası Kurulu 21 Temmuz 2016 tarihinde yaptığı bir duyuru vasıtasıyla, piyasaların sağlıklı bir şekilde işlemesine yönelik olarak, halka açık şirketlerin borsada kendi paylarını iktisabı bakımından, ikinci bir açıklamaya kadar, çeşitli kolaylıklar uygulanacağını açıkladı.

Buna göre genel kurullarınca alınmış bir karara bağlı olarak yürürlükte bir geri alım programı olmayan halka açık şirketler, yapacakları özel durum açıklamasını takiben herhangi bir limite tabii olmaksızın borsada kendi paylarını iktisap edebilecekler.

Genel kurullarınca alınmış bir karara bağlı olarak geri alım programı yürüten halka açık şirketler ise özel durum açıklaması ve yetkili organların bilgilendirilmesini takiben herhangi bir limite tabii olmaksızın borsada kendi paylarını iktisap edebilecekler.


Duyurunun tam metnine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

Bu makalede yer alan açıklamalar, yazarının konu hakkındaki kişisel görüşünü yansıtmaktadır. Makaledeki bilgi ve açıklamalardan dolayı Özdoğrular smmm ltd. şti /Mehmet Özdoğru ve/veya ozdogrular.com./com.tr' ye sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.