Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
FATURA SAYILARINI BİLDİRİM YENİDEN GELDİ PDF Yazdır e-Posta
13 Temmuz 2016

Image

Bilindiği üzere, Mart/2016 Vergilendirme Dönemi KDV-1 Beyannamesinin sonuç hesapları alanına eklenen "Belge Bilgileri - Belge türü / Sayısı" tablosu yaratacağı aşırı iş  yükü nedeniyle uygulayıcılar tarafından tepkiyle karşılanmış sonrasında söz konusu tablo beyannameden kaldırılmıştı.

Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinde yayımlanan 01.07.2016 tarihli duyuru ile, KDV-1 beyannamesi ile kurum geçici ve gelir geçici vergi beyannamelerine "Belge Bilgileri - Belge türü / Sayısı"  bölümleri tekrardan eklenmiş olup, Haziran/2016 dönemi ve izleyen dönemlerdeki beyannamelerde bu bölümlerde doldurulacaktır. Beyannamelerde yapılan değişiklikler aşağıdaki gibidir;

1- KDV-1 Beyannamesinin sonuç hesapları kulakçığına eklenen belge bilgileri kısmı;


http://www.toluenymm.com/images/stories/site/544.png

 

2-Geçici vergi beyannamelerinde yapılan değişiklik;

2016 Dönemi ikinci dönem Kurum Geçici ve Gelir Geçici vergi beyannamelerine fatura çeşidi (Kağıt Fatura, E-Fatura, E-Arşiv) alanı eklenmiştir.

E-Fatura ve E-Arşiv  seçenekleri seçilmesi durumunda matbaa bilgileri girilmesi zorunlu değildir.

KURUM GEÇİCİ VERGİ;

http://www.toluenymm.com/images/stories/site/1.jpg 

 GELİR GEÇİCİ VERGİ;

http://www.toluenymm.com/images/stories/site/2.png  

http://www.toluenymm.com/mukellef-panosu/275-fatura-sayilarini-bildiriim-yeniden-geldi

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.