Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
BORÇ YAPILANDIRMADA İKİNCİ ŞANS PDF Yazdır e-Posta
06 Temmuz 2016

Image

Vergi ve prim borçlarını yeniden yapılandırmada taksit aksatanlara ikinci şans verilecek.

Vergi ve prim borçlarını yeniden yapılandırmasına karşın taksitlerini düzenli ödemedikleri için sistemden çıkan mükelleflere, yapılacak düzenlemeyle ikinci şans tanınacak.

AA muhabirinin Maliye Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Resmi Gazete'de 2014'te yayımlanan "İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun" çerçevesinde vergi ve prim borçlarını zamanında ödeyemeyenlerin borçları yeniden yapılandırıldı.

Bu uygulamanın devam ettiğini ifade eden Bakanlık yetkilileri, "Bazı mükelleflerin, taksitlerini süresinde ödemedikleri için anılan kanunun hükümlerinden yararlanma haklarını kaybettiklerini, yapılacak düzenlemeyle, taksit ödemelerini ihlal ettikleri için sistemden çıkan mükelleflere, geçmişteki taksitlerini de ödemeleri şartıyla, tekrar bu borçlarını taksitle ödeme imkanının sağlanacağını" bildirdi.

http://www.dunya.com/ekonomi/ekonomi-diger/borc-yapilandirmada-ikinci-sans-305149h.htm

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.