Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
AKILLI TELEFON, TABLET VE BİLGİSAYARLAR İLE NAVİGASYON CİHAZLARINDA TRT BANDROL UYGULAMASI PDF Yazdır e-Posta
01 Temmuz 2016

Image

Yapılan düzenleme ile TRT Bandrol ücreti tahsil edilecek eşyaların kapsamı genişlemiştir. Düzenleme kapsamındaki başlıca değişikliklere aşağıda yer verilmiştir:

1. Gümrük idarelerince tahsil edilen bandrol ücretlerinin %2’si TRT Kurumunca Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bütçesine aktarılacaktır.

2. Dahili radyo ve TV alıcısı bulunmayan akıllı cep telefonlarından da %6 oranında bandrol tahsil edilebileceği belirlenmiştir.

3. Dahili radyo ve TV alıcısı bulunmayan tablet ve bilgisayarlardan da bandrol ücreti tahsil edilebileceği belirlenmiştir.

(Dâhili tüner ile radyo veya televizyon yayınını alabilenlerden %3 oranında, internet bağlantısı vasıtasıyla doğrudan veya herhangi bir yazılım veya donanım ilavesi ile radyo ve/veya televizyon yayınlarını alabilenlerden %2 oranında)

4. Navigasyon cihazlarından %8 oranında bandrol tahsil edileceği belirlenmiştir.

Karar ile bandrole tabi eşyaların cins ve GTİP'lerinin belirtildiği listede yukarıda belirtilenler haricinde de düzenlemeler yapılmıştır.

Karar yayımlandığı tarihte (28.06.2016) yürürlüğe girmiştir. kpmg

 

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.