Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
KARŞILIKSIZ ÇEKE HAPİS GERİ GELİYOR PDF Yazdır e-Posta
23 Haziran 2016

Image

Çekte ödenmeme durumunda 1-6 ay arasında hapis cezasını da öngören düzenleme Meclis'in gündeminde.

2012 yılında kaldırılan ‘karşılıksız çeke hapis cezası’ düzenlemesi yeniden yürürlüğe giriyor. 

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, bir televizyonda yaptığı açıklamalarda "Çekte ödenmeme durumunda 1-6 ay arasında hapis cezasını da öngören düzenlemenin TBMM tatile girmeden yasalaşması amaçlanıyor" dedi.

Tüfenkci, bunun yanı sıra iflas erteleme düzenlemesine son şeklinin verildiğini, en kısa zamanda TBMM'ye sevk edilip tatilden önce yürürlüğe gireceğini söyledi. 

http://www.dunya.com/ekonomi/ekonomi-diger/karsiliksiz-ceke-hapis-geri-geliyor-303854h.htm

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.