Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Yıllık Ücretli İzin Düzenlemesi PDF Yazdır e-Posta
28 Nisan 2016

Image

26.04.2016 tarih ve 29695 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 6704 Sayılı Torba Kanun ile 4857 Sayılı İş Kanununda değişiklik yapılmıştır.

 

6704 Sayılı Torba Kanunun 16.maddesi ile 4857 Sayılı İş Kanununun “Yıllık ücretli iznin uygulanması” başlığını taşıyan 56.maddesinin 3.fıkrası değiştirilmiştir.

Eski düzenleme:

“Ancak 53 üncü maddede öngörülen izin süreleri, tarafların anlaşması ile bir bölümü on günden aşağı olmamak üzere en çok üçe bölünebilir.”

Yeni düzenleme:

“Ancak 53 üncü maddede öngörülen izin süreleri tarafların anlaşması ile bir bölümü on günden aşağı olmamak üzere bölümler halinde kullanılabilir.”

Yeni düzenlemeye göre artık İş Kanununun 53.maddesinde çalışanın işyerindeki hizmet süresine göre en az;

a) Bir yıldan beş yıla kadar (beş yıl dahil) hizmet süresi olanlara on dört gün,

b) Beş yıldan fazla on beş yıldan az hizmet süresi olanlara yirmi gün,

c) Onbeş yıl (dahil) ve fazla hizmet süresi olanlara yirmi altı gün,

olarak kullandırılması gereken yıllık ücretli izinler çalışan ile anlaşılması halinde bir parçası on günden az olmamak üzere bölümler halinde kullandırılarak ve birer günlük yıllık ücretli izin verilebilecektir. pwc

 

İlgili Kanun metnine aşağıdaki bağlantı yardımıyla ulaşabilirsiniz.

 

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.