Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Maliye Bakanlığı, vergi affına alternatif sistem arayışında PDF Yazdır e-Posta
18 Nisan 2016

Image

Şirketlerin geçmiş dönem performansları ve gelecek dönem olası gelişmelerine bakılarak vergi uzlaşma modeli oluşturulacak.

Maliye Bakanlığı’nın sıklıkla tartışma konusu olan vergi ve kamu alacaklarına yönelik affa alternatif bir teknik hazırlık yürüttüğü kaydedildi. Buna göre, şirketlerin geçmiş dönem performansları ve gelecek dönem olası gelişmelerine bakılarak, vergi uzlaşma modeli oluşturulacak. 

Başta Maliye Bakanlığı olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında, şirketlerin devlete karşı yükümlülüklerini yerine getirme konusunda kapsamlı bir verinin oluştuğu vurgulandı. Maliye Bakanlığı’nın şirketleri sınıflamaya yönelik olarak 'karne' uygulaması için yapılan çalışmalarda da böyle bir sistemin uygulanması halinde yapılabilecekler konusunda analiz yeteneğinin görüldüğü kaydedildi. 

http://www.dunya.com/politika/hukumet/maliye-bakanligi-vergi-affina-alternatif-sistem-arayisinda-297044h.htm

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.