Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Gelirler İdaresi Başkanlığı (GİB), yazarkasa dönüşüm takvimini uzatıyor PDF Yazdır e-Posta
09 Aralık 2015

Image

Gelirler İdaresi Başkanlığı (GİB), ödeme kaydedici cihaz (ÖKC) üretici ve satıcılarının temsilcileriyle geçen kasım ayında düzenlediği toplantıda yeni yazarkasa dönüşüm takvimini açıkladı. Kısacası yazarkasa dönüşümü için ciro bazlı “kademeli erteleme” geldi.

Buna göre yıllık cirosu;

  • 10 milyon TL’ye kadar olanlar 1 Ocak 2016
  • 10 milyon ile 5 milyon TL arasında olanlar 1 Temmuz 2016
  • 5 milyon ile 1 milyon TL arasında olanlar 1 Ekim 2016
  • 1 milyon TL’nin altında olanlar 1 Ocak 2017 tarihine kadar mevcut yazarkasalarını yeni nesil ödeme kaydedici cihazlarla değiştirecek.

Değiştirmeyenleri başta para cezası olmak üzere ciddi yaptırımlar bekliyor.

Süpermarketlerde, mağazalarda kullanılan bilgisayar bağlantılı sistemler (PC POS) için 1 Nisan 2016, akaryakıt istasyonları içinse 1 Ocak 2017 tarihine kadar süre tanınıyor …

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.