Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Yeni yılda şirketler e-fatura ve e-deftere geçecek PDF Yazdır e-Posta
15 Kasım 2015

Image

Yeni yıl itibarıyla 10 milyon TL ve üzeri ciroya sahip mükellefler e-fatura ve e-deftere geçecek.

Bu sayede yıllık 500 milyon TL'nin üzerinde tasarruf sağlanacağını belirten kayıtlı elektronik posta (KEP) hizmetleri sağlamak üzere yetkilendirilmiş hizmet sağlayıcılardan TÜRKKEP, iş süreçlerini elektronik ortama taşıyan bu hizmet sayesinde kırtasiye, postalama, kargo, depolama ve arşiv gibi masraflarının bir hayli azalacağını kaydetti. Konuyla ilgili olarak TÜRKKEP tarafından yapılan açıklamada, e-fatura ve e-defter uygulamalarının muhasebe ve finansal süreçlerin takibinde kolaylık sağlayacağının altı çizilerek, şöyle denildi: “Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) yeni düzenlemesiyle, mevcut 20 bin civarındaki mükellefe ilave olarak, 10 milyon TL ve üzeri ciroya sahip 30 bin civarında mükellef de 31 Aralık 2015'e kadar e-fatura ve e-defter uygulamasına zorunlu olarak geçecek. Yeni kapsam genişlemesiyle birlikte 2016 yılı başında e-fatura ve e-defter kullanan mükellef sayısının 50 bine ulaşacağı öngörülüyor. İş süreçlerini elektronik ortama taşıyan bu hizmet; kâğıt tüketimini azaltıyor, yazıcı, kartuş, postalama, kargo, depolama ve arşiv masraflarının azalması gibi tasarruflar sağlıyor.”

http://www.zaman.com.tr/ekonomi_yeni-yilda-sirketler-e-fatura-ve-e-deftere-gececek_2327521.html

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.