Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Tevkifat Oranı PDF Yazdır e-Posta
12 Kasım 2012

Başlık
Tevkifat Oranı hk.
Tarih
12/11/2012
Sayı
25410040-Tevkifat Oranının-60
Kapsam
 
T.C.
BATMAN VALİLİĞİ
Defterdarlık Gelir Müdürlüğü
 
 
SÜRELİ
Sayı
:
25410040-Tevkifat Oranının-60
12/11/2012
Konu
:
Tevkifat Oranı
 
 
İlgide kayıtlı özelge talep formunuzda; ........ T.P.A.O Bölge Müdürlüğü ile yapmış olduğunuz sözleşme uyarınca 1 adet kamyonet, kaynak makineleri, kaynak presleri, spiral makineler ve taşları, el aletleri ve her türlü avadanlıklar firmanıza ait olmak üzere T.P.A.O. bakım ve onarım atölyesinde kaynak, imalat, montaj, demontaj işlerini yaptığınız belirtilerek daha önce 1/3 oranında KDV tevkifatı uygulanan söz konusu işlere 01/05/2012 tarihinden itibaren uygulanacak KDV tevkifat oranı hakkında Defterdarlığımız görüşü talep edilmektedir.
KDV Kanununun 9 uncu maddesi ile vergi alacağının emniyet altına alınması amacıyla vergiye tabi işlemlere taraf olanları vergi alacağının ödenmesinden sorumlu tutma konusunda Bakanlığımıza yetki verilmiştir.
Bakanlığımıza bu tanınan yetkiye istinaden yayımlanan 117 Seri No.lu KDV Genel Tebliğinin "3.2.3 Makine, Teçhizat, Demirbaş ve Taşıtlara ait Tadil, Bakım ve Onarım Hizmetleri" başlıklı bölümünde "Tebliğin (3.1...2/b) ayrımında sayılanlara ait veya bunlara tahsis edilen ve faaliyetlerinin yürütülmesinde kullanılan makine, teçhizat, demirbaş ve taşıtlara ait tadil bakım ve onarım hizmetlerinin tevkifat kapsamında olduğu belirtilerek bu hizmetlere alıcılar tarafından 5/10 oranında KDV tevkifatı uygulanması gerektiği belirtilmiş, uygulama hakkındaki örnekler ve diğer açıklamalara ise KDVK-60/2011-1 no.lu KDV Sirkülerinin KDVK-63/2012-3 no.lu KDV Sirküleri ile değişik "2.2.2.3" bölümünde yer verilmiştir.
Buna göre firmanız tarafından ....... T.P.A.O. Bölge Müdürlüğüne verilen ve 1/3 oranında KDV tevkifatı uygulanan söz konusu tadil, bakım ve onarım hizmetleri için 117 Seri No.lu KDV Genel Tebliğinin yürürlüğe girdiği 01/05/2012 tarihinden itibaren 5/10 oranında KDV tevkifatı yapılması gerekmektedir.
Bilgi edinilmesini rica ederim.
 
 
 
 
(*)     Bu Özelge 213 sayılı Vergi Usul Kanununun 413.maddesine dayanılarak verilmiştir.
(**)   İnceleme, yargı ya da uzlaşmada olduğu halde bu konuya ilişkin olarak yanlış bilgi verilmiş ise bu özelge geçersizdir.
(***) Talebiniz üzerine tayin edilmiş olan bu özelgeye uygun işlem yapmanız hâlinde, bu fiilleriniz dolayısıyla vergi tarh edilmesi icap ederse, tarafınıza vergi cezası kesilmeyecek ve tarh edilen vergi için gecikme faizi hesaplanmayacaktır.