Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Türkiye Cumhuriyeti ile Kore Cumhuriyeti Arasındaki Sosyal Güvenlik Anlaşmasının Yürürlüğe Girmesi Hakkında Duyuru PDF Yazdır e-Posta
03 Ağustos 2015

Image

1 Ağustos 2012 tarihinde Ankara’da imzalanan ve 14/10/2014 tarihli ve 6556 sayılı Kanunla onaylanması uygun bulunan “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Kore Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Sosyal Güvenlik Anlaşması” nın 28. Maddesinde “ Her bir akit taraf bu Anlaşma’nın yürürlüğe girmesi için gerekli bütün iç prosedürleri tamamlandığını diplomatik yollarla diğer akit tarafa yazılı olarak bildirir. Bu anlaşma en son gönderilen bu bildirimin alındığı ayı izleyen üçüncü ayın birinci gününde yürürlüğe girer.” şeklinde belirtilmiştir.

T.C. Dış İşleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Genel Müdürlüğü’nün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Dış İlişkiler ve Yurtdışı İşçi Hizmetleri Genel Müdürlüğüne göndermiş olduğu 12.06.2015 tarihli ve 7972642 sayılı yazısında, Anlaşmanın 28. Maddesi gereği, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Kore Cumhuriyeti Hükümeti Arasındaki Sosyal Güvenlik Anlaşması’nın 1 Haziran 2015 tarihinden itibaren yürürlüğe girdiği belirtilmiştir.


Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.