Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Yeni Türk Ticaret Kanununa Göre Finansal Raporlama PDF Yazdır e-Posta
31 Mart 2015

Image

Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu 30 Mart 2015 tarihinde Yeni Türk Ticaret Kanununa Göre Finansal Raporlama başlığında bir duyuru yayımladı.

Bu duyuruda öne çıkan mesajlar aşağıdaki gibidir:

  • Finansal raporlamaya ilişkin hususlar “bağımsız denetime tabi olanlar” ve “bağımsız denetime tabi olmayanlar” için ayrı ayrı düzenlenmektedir.
  • Bağımsız denetime tabi olanlarda finansal raporlama iki şekildedir: Türkiye Muhasebe Standartlarını (TMS) uygulamak zorunda olanlar ve Türkiye Muhasebe Standartlarını uygulamak zorunda olmayanlar.
  • Türkiye Muhasebe Standartlarını uygulamak zorunda olmayan işletmeler isteğe bağlı olarak TMS’ leri uygulamayı tercih edebilirler. Bu işletmelerden TMS’ leri uygulamayan işletmeler finansal tablolarını Muhasebe Sistemi Genel Tebliğlerine (MSGUT) göre hazırlamak zorundadır.
  • Bağımsız denetime tabi olmayanlarda finansal raporlama tabi oldukları mevzuat çerçevesinde yapılmalıdır.

Duyuru kararına buradan ulaşabilirsiniz.


Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.