Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
'KARE KODLU ÇEK DÖNEMİ GELİYOR' PDF Yazdır e-Posta
08 Mart 2015
Image

Karşılıksız çekleri en aza indirmek için bankalarda kullanılan bilgi öğrenme sisteminin bir benzerini girişimcilerin hizmetine sunduklarını ancak bunun girişimciler tarafından kullanılmadığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu: “Dedik ki o tarihte ‘Bankaya ben gittiğim zaman nasıl benim öz geçmişimi görüyorsa, kredi kullanmaya gittiğim zaman, bilgisayarın arkasında protesto senetlerimi, karşılıksız çeklerimi, ödediklerimi ödemediklerimi, kredi kartı borcunu ödeyip ödemediğime kadar hepsini görüyor bankacı. Ben göremiyorum. Ben mal satıyorum o para satıyor. Ben göremiyorum o görüyor. Bize bunu göstermelerini söyledik. Maalesef siz bunu kullanamadınız. Siz kullanamayınca bunu Ekonomiden Sorum Başbakan Yardımcımız ile bir toplantı yaptık. Yine problem ve algı da devam ediyor. Karşılıksız çekler de ödenmiyor, hapis cezası kalktı çek kullanılmıyor diye şikâyetçiyiz.  Şimdi yeni bir mekanizma devreye giriyor. Bu da kare kodlu çek. Piyasada 2 tane çek olacak. Bir normal çek, bir de kare kodlu çek. Ben senden mal almaya geldiğim zaman, benden kare kodlu çeki isteyip alırsan benim bütün özgeçmişimi göreceksin. Borcumu öder miyim, ödemez miyim? Sadık mıyım değil miyim? Hepsini göreceksin. İnşallah bu devreye girdiği zaman, hiç olmazsa karanlığa ateş etmeyeceksiniz. Hedefinizi bilerek, riskinizi bilerek risk alacaksınız. Karşı tarafın riskini bilerek inşallah mal satacaksın.”


Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.