Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Sermayelerini zorunlu Miktaralara artırmayan Şirketler için son gün 10 Aralık 2014 PDF Yazdır e-Posta
01 Aralık 2014
Image

6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu uyarınca daha önceden 14/02/2014 tarihine kadar sermayelerini 10.000, -TL ya yükseltmeyen Limited şirketler ile 50.000,-TL ya yükseltmeyen Anonim Şirketler Münfesih duruma düşmüş, Ticaret Sicil Müdürlükleri tarafından kayıtları resen silinmişti.

 

10 Eylül 2014 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6552 sayılı Torba Yasanın 134. Maddesi ile yapılan değişiklik uyarınca kanunun yürürlüğe girmesinden itibaren 3 ay içerisinde sermaye artırımı için ticaret siciline müracaat edenlerin kayıtları Mahkeme kararı gerekmeksizin sicil tarafından resen yeniden oluşturulup sermaye artırımı tescil edilerek şirketin faaliyetine devam etmesi sağlanacaktır. Başvuru için son gün 10 Aralık 2014 tarihidir.  Mehmet Özdoğru/SMMM Bağımsız Denetçi

 

11 Eylül 2014 Tarihli Resmi Gazete

 

Sayı: 29116 (MÜKERRER)

 

MADDE 134 – 6102 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“GEÇİCİ MADDE 10 – 14/2/2014 tarihine kadar Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre yapılması gereken sermaye artırımlarını herhangi bir nedenle yapmamış olan şirketler hakkında asgari sermaye şartını bu maddenin yayımı tarihinden itibaren üç ay içinde yapmaları hâlinde fesih işlemi uygulanmaz. Sermaye artırımında bulunmaması nedeniyle ticaret sicili kaydı silinenlerin de bu süre içinde sermaye artırımı için başvurmaları hâlinde kayıtları resen yeniden oluşturulur.”

 


Bu makalede yer alan açıklamalar, yazarının konu hakkındaki kişisel görüşünü yansıtmaktadır. Makaledeki bilgi ve açıklamalardan dolayı Özdoğrular smmm ltd. şti./Mehmet Özdoğru ve/veya ozdogrular.com./com.tr' ye sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.