Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Elektronik Defter Uygulamasına Başvuru Esnasında Mersis Bilgilerinin Güncel Olması PDF Yazdır e-Posta
28 Ekim 2014
Image

Elektronik defter uygulamasına www.edefter.gov.tr adresi üzerinden elektronik olarak yapılacak başvurularda, Mersis bilgilerinin güncel olması gerekmektedir.

Bilindiği üzere, e-Defter uygulamasına sadece elektronik ortamda başvuru yapılmakta olup, söz konusu başvuruların şirketlerin akıllı kart okuyucu mali mühür sertifikalarıyla onaylanması gerekmektedir. Bu kapsamda, HSM cihazı olan firmaların akıllı kart okuyucu mali mühür başvurusu yaparak e-Defter uygulamasına elektronik olarak başvurmaları gerekmektedir. Mali mühür sertifika başvuruları https://mportal.kamusm.gov.tr/bp/edf.go web adresi üzerinden elektronik olarak gerçekleştirilmektedir.

Mali mühür sertifika başvurusunda dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıdaki gibidir:

- Firmanın Mersis bilgilerinin güncel olması gerekmektedir. Mersis bilgilerinin http://mersis.gumrukticaret.gov.tr/Login/tabid/110/Default.aspx?returnurl=%2f web adresi üzerinden üye olarak kontrol edilmesi mümkündür.

- Mersis bilgilerinin güncel olmaması durumunda, mali mühür sertifika başvuru ekranında “Belirttiğiniz kurum adına işlem yapma yetkiniz bulunmamaktadır. Lütfen Ticaret Sicil Müdürlüğü veya Vergi Daireniz ile irtibata geçip bilgilerinizi güncelletiniz.” hata mesajı alınmaktadır.

- Bu hata mesajına istinaden Bu e-Posta adresi istenmeyen postalardan korunmaktadır, görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. ile iletişime geçilerek Mersis bilgilerinin güncellenmesi gerekmektedir.

- Bilgiler güncellendikten sonra mali mühür sertifika ekranın halen aynı hata mesajı alınıyorsa bağlı bulunulan vergi dairesi ile irtibata geçilmesi gerekmektedir. pwc


Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.