Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ PDF Yazdır e-Posta
18 Nisan 2014
Image

Bilindiği üzere, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun, 9 uncu maddesinde tehlike sınıfının belirlenmesi hususuna değinilmiştir. Söz konusu Kanun Maddesi gereğince işin hangi tehlike sınıfına gireceğini netleştirmek için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliği’ni 26 Aralık 2012 tarihli Resmi Gazete aracılığıyla duyurmuştu.

Bu defa, 26/12/2012 tarihli ve 28509 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliğinin ekinde yer alan ek-1 tehlike sınıfları listesi İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile değiştirilmiştir.

İşletmelerin tebliğ ekindeki tehlike sınıfları listesinden işyerinde yaptıkları iş ve dahil oldukları işkolunun hangi tehlike sınıfına girdiğini kontrol etmeleri, iş sağlığı ve güvenliği yükümlülüklerinin tespiti açısından önemlidir.

18 Nisan 2014 tarihli Resmi Gazete

Sayı: 28976

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:

 

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNE İLİŞKİN İŞYERİ TEHLİKE SINIFLARI TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

MADDE 1 – 26/12/2012 tarihli ve 28509 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliğinin ekinde yer alan ek-1 ekteki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 2 – Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Tebliğ hükümlerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı yürütür.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti. / www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.